Galerii: Sindi kooliuusikute esimene koolipäev algas abiturientide kõrval

Urmas Saard
Copy

Täna toimus Sindi gümnaasiumis õppeaasta avaaktus esimesse klassi tulijatele ning gümnaasiumi lõpuklassis jätkavatele neidudele ja noormeestele, homme toimub pidulik üritus kõigile ülejäänud õpilastele.

Lotte ja karupoiss Braiani abiga ning direktor Ain Keerupi käepigistusel said trükivärskelt lõhnava aabitsa 35 kooliteed alustavat väikest tüdrukut ja poissi. Kümnendas klassis alustab homme õpinguid 25 noort. Õpilaste koguarv on võrreldes eelmise kooliaastaga suurenenud: nimekirja kuulub 346 last ja noort.

Direktori kooliaasta alguse kõne juhatasid sisse Lotte ja Braian, kes märkasid klaverikaanel kulunud servadega vana aabitsat, mis kuulub Keerupile.

“Mäletan selgelt seda päeva, kui kooli aulas jalgu kõigutades ootasin, millal ma lõpuks oma aabitsa saan. Saingi ja koos aabitsaga tänukirja, millega tänati mind kui tublit kõplajat kolhoosi peedipõllul. Oli ikka väga uhke päev! Ja täna, hoides taas käes just täpselt sellist aabitsat, mille ma 48 aastat tagasi südame põksudes vastu võtsin, meenus see kõik mulle uuesti. Esimene koolipäev oli tõesti tore, aga mis edasi sai, sellest ma ei räägiks. Eelmisel aastal rääkisin,” kõneles koolijuht.

Õpetajate poole pöördus direktor üleskutsega lahendada tohutult keeruline, peaaegu lahendamatu ülesanne: “Kuidas võtta märkamatult õpilasel käest nutitelefon ja asendada see raamatuga. Ja seda nii, et teid hiljem milleski koledas ei süüdistataks?!” Haridus- ja teadusminister ütles mõni päev tagasi, et koolis on esmatähtis kõikide turvalisus. Turvalisuse saavutamiseks on pedagoogidelegi õigusi juurde antud, näiteks õigus määrata tunni ajal telefoni asukohta, kas kotis või näiteks õpetaja laua peal, kui see kipub ise sõrmede vahele pugema.

Sindi gümnaasiumis on poolsada töötajat, aga homme tutvustab direktor uusi inimesi. Neljanda kuni kuuenda klassi poiste tööõpetuse ja tehnoloogiaõpetajana hakkab tööle Margus Rikk, kellel täna oli klassijuhatajatund Rääma põhikoolis, kus asub tema teine töökoht.

Eripedagoogina alustab Airika Pening.

Huvitegevust juhib ja juhendab tänasest Merlin Raid. Kolmandatel klassidel on rõõm kohtuda temaga kehalise kasvatuse tundideski.

Vastne õppejuhataja Aavo Jakobsoo on koolile juba mõneti tuttav.

Neli klassi saavad uue klassijuhataja. Abituriendid palusid klassijuhatajaks direktori.

Traditsiooniliselt kirjutavad koolirahu lepingule alla koolijuht, õpetajate esindaja ja õpilaste esindaja, aga võimalik, et allakirjutajaid lisandub veel. Leping paigutatakse raamituna nähtavale kohale.

Kooliaasta avapäeval tuli Sindi gümnaasiumi peret tervitama Tori vallavanem Lauri Luur, kellel oli igale õpetajale kaasas lilleõis. Luur nimetas avaaktusel nähtut väga ägedaks.

“Nautige kogu seda aega, mille te siin koolis veedate. Lugupeetud õpetajad, mina usun, et tubli uudishimu on kõige parem õpetaja. Leidke see uus moodus, kuidas tekitada lastes uudishimu. Et nad tahaksid ise õppida veel ja veel rohkem ja armastaksid seda maja,” ütles Luur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles