Armee: Iisraeli tulistati Liibanonist mitu tankitõrjeraketti

Copy
Iisraeli tankiüksus riigi põhjaosas Liibanoni piiri ääres.
Iisraeli tankiüksus riigi põhjaosas Liibanoni piiri ääres. Foto: ATEF SAFADI/AFP/Scanpix

Liibanonist tulistati pühapäeval Iisraeli mitu tankitõrjeraketti, teatas juudiriigi armee ja lubas avada vastutule pärast seda, kui Liibanoni šiialiikumine oli lubanud kättemaksu Iisraelile omistatud droonirünnaku eest Beirutile.

«Liibanonist tulistati Iisraeli sõjaväebaasi ja mitme sõjaväesõiduki poole mitu tankitõrjeraketti,» teatas Iisraeli armee avalduses. 

«Mitu tabamust on kinnitust leidnud. Sõjavägi vastab tulega tuleallikate ja Lõuna-Liibanoni sihtmärkide pihta,» lisas armee. 

Sõjaväe teatel tulistati üks rakett Liibanonist Iisraeli Avivimi kogukonna suunas. 

Sõjaväe pressiesindaja kutsus nelja kilomeetri raadiuses Liibanoni piirist elavaid iisraellasi kodus püsima ja varjendeid ette valistama, kuigi ei soovitanud neil veel varjuda. 

Hizbollah väitis pärast Iisraeli sõjaväe teadaannet, et hävitas Iisraeli põhjaosas juudiriigi tanki ning tappis ja vigastas selle meeskonnaliikmeid. 

Hizbollah võitlejad «hävitasid sõjaväesõiduki teel Avivimi kasarmusse (Põhja-Iisraelis), tappes ja vigastades selle sees olijaid», teatas šiialiikumine avalduses. 

Iisrael ja Liibanoni šiialiikumine pidasid 2006. aasta suvel maha lühikese, kuid verise sõja, mis lõppes patiseisuga. Viimase nädala jooksul on Iisraeli ja Iraani toetusega Hizbollah vahel pinged suurenenud. 

Hizbollah liider Hassan Nasrallah ütles laupäeval, et tema liikumise vastus Iisraeli hiljutisele rünnakule Hizbollah' tugipunktile Beirutis «on otsustatud».

Väidetav Iisraeli droonirünnak leidis aset eelmisel pühapäeval. Üks droon plahvatas ja tekitas kahju Hizbollah-juhitavale meediakeskusele. Teine droon aga kukkus tehnilise rikke tõttu alla ja ei plahvatanud.

Iisrael ei ole võtnud droonirünnaku eest vastutust.

Vaid mõni tund varem korraldas Iisrael õhurünnakud Süürias, et takistada Iraani droonirünnakut juudiriigile.

Hizbollah ütles, et neis õhulöökides hukkus kaks šiialiikumise võitlejat.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu hoiatas teisipäeval Nasrallah´d, et too oleks oma sõnades ja tegudes ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles