Kõiv võitis teist aastat järjest koos lätlasega meistritiitli

Postimees Sport
Copy
Janis Daiders ja Tanel Kõiv
Janis Daiders ja Tanel Kõiv Foto: Rauno Kais

Läinud nädalavahetusel selgitati Lange motokeskuses Eesti meistreid motokrossis. Pühapäeval olid stardis külgkorvid ja quadid, kus korvidel tulid meistriteks lätlane ja Janis Daiders ja Tanel Kõiv. Kusjuures eestlasele on see juba teine järjestikune tiitel koos lätlasega, kui eelmisel hooajal oli Kõivu paarimeheks Didzis Gorbenko. Quadide meister selgus juba eelmisel etapil Aravetele, kelleks on Kevin Saar, kes Lange võistluse ajal kindlustas Horvaatias endale juba kolmanda järjestikuse Euroopa meistritiitli.

Külgkorvidel heitlesid meistritiitlile Janis Daiders/Tanel Kõiv (Husqvarna) ja Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas), kelle vahe enne finaali oli minimaalne. Langel võtsid mõlemad sõiduvõidud Normak/Kasesalu, kes said 50 punktiga etapivõidu. Daiders/Kõivule (42 p) piisas aga sõitude 3. ja 2. kohast, et kolmepunktilise vahega Normak/Kasesalu ees Eesti meistriks tulla. Pronksile ja Lange kolmandale kohale tulid sõidud 2. ja 3. kohal lõpetanud Gert Gordejev/Keit Kivaste (Husqvarna, RedMoto Racing), kes jäid hõbedast 22 punkti kaugusele.

Quadidel käis kõva lahing hõbemedalile Martin Filatovi (Honda, Kagu MK) ja Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK) vahel. Avasõidus suutis Filatov Järvloo ees nappi edu lõpuni hoida ja ka teises sõidus olid peale mõnda esimest ringi taas samad mehed esikohale heitlemas, kuid lahing lõppes ootamatult, kui Järvloo masinal purunes tagumine velg ja noormehe sõit jäi pooleli. Tänu sellele tõusid poodiumile Filatovi (50 p) kõrvale soomlased Max Karilinen (Honda, 42 p) ja Tuomas Kuivamäki (Suzuki, 36), kes olid sõitudes vastavalt 3. ja 2. ning 5. ja 3.

Eesti meistrivõistlustel järgnesid Saarele seega Filatov ja Järvloo.

Quad Junior meistrivõistluste viimasel etapil võidutses sõidud 1. ja 3. kohal lõpetanud venelane Ivan Trjasov (Honda) mõlemas sõidus teisena lõpetanud Rasmus Sõna (Honda, Äksi39Team) ja kaasmaalase Semen Korostelevi (Honda) ees. Eesti meistriks tuli finaaletapilt puudunud lätlane Atis Breds, kellele järgnesid Sõna ja Korostelev.

Koos juunioritega võistlud veteranide etapivõit kuulus soomlasele Petri Karesele (Yamaha) Rene Tarendi (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Janek Verniku (Yamaha, Motodepoo Team Green) ees. Karikavõidu võttis aga Lange neljas mees Andrus Saar (Kawasaki, RedMoto Racing), teine oli Tarend ja kolmas Vernik.

Naisi käis Lange rajal koos juuniorite ja veteranidega üks, kelleks oli soomlanna Mirellä Sepänmaa (KTM), kes tuli ka hooaja kokkuvõttes Eesti karikavõitjaks.

Quad 100 klassis võitis avasõidu Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) oma põhikonkurendi Tanel Põdra (Honda, Pärnu MC) ja Karl Robin Rillo (Honda, RedMoto Racing) ees ning tiitel selgitati välja viimases sõidus. Seal sai Põdra kohe ette ning kuna Salujõe kukkus juba avaringil ja langes kaugele lõppu, oli sellega tiitli saatus otsustatud. Põdra võitis viimase sõidu, Rillo oli teine ning lätlane Karlis Straubergs (Honda) kolmas, Salujõe suutis end seitsmendaks sõita.

Etapivõidu võttis Põdra, Rillo ja Salujõe ees, laupäeval esmakordselt Läti meistriks tulnud Põdra tuli ka Eesti meistriks, Salujõele kuulub hõbe ja Langel seitsmenda koha saanud venelasele Andrei Grishayevile (Honda) pronksmedal.

Külgkorvide veteranidel võidutses taas Argo Põldsaar, kelle oli Langel korvis Birger Taal (KTM, Kohila Sidecarcross Team), kes võitsid avasõidu ja olid viimases teised. Teise koha said avasõidu kolmandad ja viimase võitnud Sverre Lamp ja Indrek Aljes (KTM, Saku MK) ning kolmandaks tulid sõitudes 4. ja 3. koha saanud Andres Angerjas/Rain Vaikmäe (KTM, Linnamäe krossiklubi). Eesti karikavõistlustel oli esikolmik sama, mis Langel.

Väikseimas Eesti meistrivõistluste klassis ATV Lapsed võitis Lange etapi lätlane Roberts Trautmanis (Apex) Pärtik Ilma (Apex, Linnamäe krossiklubi) ja Karl Koho (Apex, Äksi39Team) ees. Meistriks krooniti aga Koho, kellele järgnesid Trautmanis ja Ilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles