Päästeamet taotleb avariisse sattunud auto remondiks riigi reservfondist raha (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Annelinnas põrkasid kokku päästeauto ja sõiduauto.
Annelinnas põrkasid kokku päästeauto ja sõiduauto. Foto: Margus Ansu

Päästeamet on esitanud siseministeeriumile 128 000 euro suuruse taotluse, et remontida liiklusõnnetusse sattunud Annelinna komando redelauto ja parandada transpordi käigus viga saanud paakkonteiner.

Redelauto remondiks palub päästeamet 30 000 eurot. Redelauto Iveco Magirius sattus aprillis Tartus operatiivsõitu tehes avariisse. Vilkurite ja sireenidega redelauto liikus mööda Sõpruse puiesteed Eedeni kaubanduskeskuse poole ning asus sõidukiirust aeglustades punase tulega ületama ristmikku, kui talle sõitis paremalt poolt Anne tänavalt ette sõiduauto Audi.

Päästeameti sõnul kuulub antud redelauto Tartu Annelinna komando tehnika koosseisu ning katab kõrgustest päästmise võimekust terves Tartu maakonnas, Jõgeva maakonnas ja osaliselt ka Põlva maakonnas. Sellest tulenevalt on antud võimekuse säilitamine piirkonnas kriitilise tähtsusega.

128 000 eurost moodustab suurima osa transpordi käigus katki läinud paakkonteineri taastamine, milleks soovib päästeamet eelarvesse 98 000 eurot. Päästeameti selgitusel aitab konteiner hoida päästesündmusel katkematut veevarustust ja on seega oluline komponent sündmuse kiireks lahendamiseks.

Et sellised väljaminekud on erakorralised ja pole päästeameti eelarvesse planeeritud, taotleb amet tehnika taastamiseks vajaminevad summad Vabariigi Valitsuse reservfondist. Kas päästeametile selline raha leitakse, selgub septembri lõpus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles