Galerii: Paidesse kerkib hiiglaslik piimatööstus

BNS
Copy

Ehitusfirma Nordecon ehitab 29 miljoni euroga E-Piimale Paidesse uue tehasekompleksi. 

«Eestis on investeeringud tööstusesse, tehasehoonetesse pigem harvad, mistõttu on mul selle lepingu üle eriti hea meel. E-Piima tehasekompleksi ehitus on kindlasti üks suuremaid investeeringuid Eesti tööstusesse viimaste aastate jooksul,» sõnas Nordecon ASi juhatuse esimees Gerd Müller.

Ehitustöid alustatakse tuleva aasta alguses ning tehasekompleks valmib kevadel 2022, teatas Nordecon börsile. Projekti maksumus on 29 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

Paidesse uusehitisena rajatava E-piima tehasekompleksi kuuluvad tootmispind, kahekorruseline administratiivhoone ning seitsmekorruseline pulbritööstuse hooneosa, kokku suletud brutopinnaga 32 447 ruutmeetrit.

Piimatööstuse võimsuseks on kavandatud 1000 tonni toorpiima töötlemine päevas. Eestis toodetakse praegu päevas 2000 tonni piima, seega annab uue tehase maht poole riigi piimatoodangust.

E-Piim pidas Paide uuele piimatööstusele laenuraha saamiseks raskeid läbirääkimisi pool aastat, mis tipnes sellega, et E-Piim pidi kodupanka vahetama. Paide uus piimatööstus maksab koos tehnoloogiaga kokku 100 miljonit eurot. PRIA toetus on 15 miljonit ja kogu projekti laenuvajadus 68 miljonit, mille tagab LHV Pank. Lisaks tuli E-Piimal leida 10 miljonit tagatisrahaks ja see saadakse LHV Varahalduselt.

Nordeconi kontsern on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Kontserni ettevõtted tegutsevad Eestis, Ukrainas, Soomes ja Rootsis. Ettevõtte mullune konsolideeritud müügitulu oli 223 miljonit eurot ning kontsern annab tööd ligi 660 inimesele. Alates 2006. aastast on emaettevõtte Nordecon AS-i aktsiad noteeritud Nasdaq Tallinna börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles