«Troonide mängu» loojad: kohvitopsiga stseen oli meie «Pärsia vaiba» hetk

Inna-Katrin Hein
Copy
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» kaheksanda hooaja ühes stseenis oli Danerys Targaryeni ees laual näha tänapäevast kohvitopsi, millest sai kiiresti sotsiaalmeedia naljameem.

«Troonide mängu» fännid kommenteerisid viimasel hooajal nähtud kohvitopsiga stseeni, et kuidas sarja tegijad nii tähelepanematud olid ja miks seda topsi enne eetrisse jõudmist stseenist ei kustutatud, teatab news.com.au.

Nüüd neli kuud pärast sarja lõppu avasid sarja loojad David Benioff ja Daniel Brett Weiss suu teatades, et see oli nende niiöelda Pärsia vaiba hetk.

David Benioff (vasakul) ja Daniel Brett Weiss 3. aprillil 2019 «Troonide mängu» viimase hooaja avasündmusel New Yorgis
David Benioff (vasakul) ja Daniel Brett Weiss 3. aprillil 2019 «Troonide mängu» viimase hooaja avasündmusel New Yorgis Foto: CAITLIN OCHS / REUTERS/Scanpix

«Selle kohvitopsiga on umbes nii nagu Pärsia vaibaga. Seda valmistades võib ette tulla vigu, sest vaid Allah või Jumal suudab teha kõike ideaalselt. Me jätsime selle kohvitopsi meelega kaadrisse näitamaks, et me ei ole ideaalsed, vaid ka meie võime teha vigu. See tops oli sõnum sarja fännidele,» selgitasid loojad.

Nad lisasid, et kohvitopsi saab liigitada ülisuureks apsakaks, sest keskajale viitavate esmete ümbruses tundus see võõrkehana.

«Ssteeni tegemisel olid kõik keskendunud Daenerys Targaryenile ja Jon Snowle ning selle tõttu ei märganud keegi seda kohvitopsi. Isegi mitte Daeneryse kehastaja Emilia Clarke, kelle juures see oli. Märkasime ise seda vahetult enne võtet ja siis oli juba hilja see eemaldada. Nii see sinna jäigi,» selgitasid Benioff ja Weiss.  

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Jon Snow (Kit Harington) «Troonide mängu» kaheksanda hooaja stseenis
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Jon Snow (Kit Harington) «Troonide mängu» kaheksanda hooaja stseenis Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

See kohvitops eemaldati «Troonide mängu» kaadrist 48 tundi pärast seda, kui sellega osa esmakordselt eetris oli.

Loojad lisasid, et «Troonide mängu» kohvitopsiga stseen oli tore, see läks ajalukku ja jäädvustati sotsiaalmeedia meemides.

Nad lisasid, et inimesed tegid kohvitopsi teemal sotsiaalmeedias nalja. Üks nali oli järgmine: Daenerys Targaryen ostab kohvi ja teenindaja küsib, et mis ta nimi on.

Barista: Mis sinu nimi on?

Daenerys Targaryen: Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains».

Barista kuulab selle pika nime ära ja ütleb siis, et Deneryse kohv jõudis selle aja peale külmaks minna.

Oli ka neid, kelle arvates oleks Daenerys Targaryen pidanud tellima draakonikohvi, kuna ta on draakonite ema. 

«Troonide mängu» esimene osa oli eetris 17. aprillil 2011 ja viimane 19. mail 2019.

Kohvitopsiga pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles