4 paavsti korraga ekraanil: HBO ja Netflix krabavad vaatajaid tippnäitlejatest pühameestega

Spekter
Copy
Jude Law seriaalis «Noor paavst»
Jude Law seriaalis «Noor paavst» Foto: IMDB

Voogedastushiiud HBO ja Netflix on üheaegselt välja kuulutanud filmi ja sarja, mis peaks iseäranis meelepärased olema katolikuusku televaatajatele: HBO jätkab oma meeletult menuka «Noore paavsti» (The Young Pope) sarja jätkuseriaaliga «Uus paavst» (The New Pope), Netflix aga üllitab jõuludeks tõsielulise mängufilmi «Kaks paavsti» (The Two Popes).

Mõlemad treilerid ilmusid paari päeva eest ning nii on hetkel kõneainet pakkumas lausa neli ekraani-paavsti ühtaegu, kes kõik on tunnustatud ja nimekad näitlejad. Ekraanile jõuavad need siiski suure vahega.

Fiktiivses lähitulevikus toimuva «Noore paavsti» staari Jude Law'd oleme tema vastuolulises ameeriklasest paavst Pius XIII rollis juba näinud, ent viimase kõrval on jätkusarjas paavstirüü üll saanud ka John Malkovich (ehkki asendajana, kuna Pius XIII langes sarja lõpus koomasse ning ilmub uue sarja treileris üsna...unenäoliselt). Seriaalile veel ilmumiskuupäeva ega -graafikut külge pole riputatud, ent näha peaks seda saama millalgi 2020. aastal.

Lähiminevikku seatud tegevustikuga «Kahe paavsti» filmis kehastavad paavste Anthony Hopkins (Benedictus XVI) ja Jonathan Pryce (Franciscus), kes filmis katoliku kirikule uut tulevikuvisiooni otsivad.

Uue sarja autoriks on taas itaallane Paolo Sorrentino, Netflixi paavstiloo lavastas brasiillasest Oscari-nominent Fernando Meirelles («City of God»).

Vaata treilereid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles