Liitu trendikatega ja kingi endale kuu aega puhkust alkoholist!

Copy
Foto: Tervise arengu instituut

Pikenda suvepuhkust ja võta septembris puhkust alkoholist. Liitu trendiga, mis kogub fänne kogu maailmas ja proovi elada kuu aega ilma alkoholita

Miks puhata alkoholist?

Kui jutuks tuleb töölt puhkus, ei küsi keegi, et milleks seda vaja on. Kõik me ootame iga-aastast puhkust ning teeme selleks tavaliselt mitmesuguseid plaane. Nii hea on ju puhata ja tegeleda vahepeal midagi täiesti muud ning elada vahelduseks teistsuguse rutiiniga.

Alkoholitarvitamine on organismi jaoks nagu töö. Keha ei vaja alkoholi. Sellepärast mõjubki puhkus alkoholist täpselt samamoodi nagu suvepuhkus töölt – pärast seda tunned end kui ümbersündinuna, oled erksam, teotahtelisem, välja puhanud nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Võimalik, et kaotad ka mõne kilo, sest alkohol sisaldab palju tühje kaloreid, mida meie keha sugugi ei vaja.

Alkovabad peod on ägedad!

Paljud noored on selle juba avastanud ning loobunud alkoholi tarvitamisest. Purjus olemine ei ole äge ega trendikas. Proovi puhkuse ajal kindlasti uusi alkoholita vaba aja veetmise viise ning sa avastad, et reedeõhtune pidutsemine ei peagi sisaldama enese purju joomist, vaid on kümneid põnevaid võimalusi, kuidas sõpradega aega veeta nii, et klaasi pole vaja tõsta ja järgmisel päeval on muljed eredamad.

Õnnestunud alkoholivaba puhkuse järel on kasvanud su eneseusk – sa said hakkama! Sa ise juhid oma elu, mitte ei tee seda alkohol. Kindlasti suudad pärast kuuajast puhkust edaspidigi paremini oma alkoholitarvitamist kontrollida ning võimalik, et oled leidnud endale hoopis uued hobid või tegevusalad.   

Mida puhkuseks vaja on?

Tore on see, et sul ei ole vaja küsida selleks puhkuseks ülemuse  luba või paluda töögraafiku ringitegemist, vaid lihtsalt otsustada puhkus ette võtta ja alustada puhkamist!

Suvepuhkusele minnes teed ettevalmistusi ning samamoodi tasuks toimida alkoholist puhkust plaanides. Reisikohvrite pakkimise asemel pane kodus alkohol peitu, kaardista tulevased peod ja kindlasti räägi oma puhkuseplaanidest lähedastele ja sõpradele. Veel parem – kutsu nemad ka puhkama! Koos on toredam aega veeta ja puhkus alkoholist kulub ära kõigile!

Võta kuu aega alkoholist puhkust! Liitu algatusega „Septembris ei joo!“ siin.

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste „Kainem ja tervem Eesti“ raames.

Copy
Tagasi üles