Libastusid alkoholivabal puhkusel – kuidas saada rajale tagasi?

Copy
Foto: Tervise arengu instituut

Isegi kõige mõnusamal puhkusel võib juhtuda igasuguseid äpardusi – eksisid ära, jäid lennukist maha või lendasid su kohvrid hoopis teise maailma otsa. Nii võib juhtuda ka alkoholivabal puhkusel, et asjad ei lähe plaanitud viisil. Mida sellises olukorras teha – kas lüüagi käega või proovida rajale tagasi saada?

Vaevalt, et ükski neist äpardustest paneb sind veel puhkust pooleli jätma ning samamoodi võiks suhtuda ka alkoholivabal puhkusel libastumisse – ei maksa seda pooleli jätta, vaid alustada uue hooga. Mis iganes põhjusel sa puhkuse ajal alkoholi tarvitasid, siis tegu on küll tehtud, kuid elu läheb edasi.  Katsu aru saada, miks see juhtus ning seejärel puhkust jätkata. Nüüd oled ka kogemuse võrra rikkam ning tead, millisel hetkel võid murduda.

Pea meeles suurt eesmärki – kuu aega kainena!

Isegi kui alkoholivabal puhkusel libastusid, ei ole vaja ennast ülemäära süüdistada. Alkoholist loobumine polegi kerge ning nüüd, alkoholivabal puhkusel, märkad kindlasti, kui palju alkoholi on ümberringi. Üks vääratus aga ei pruugi veel tähendada, et kogu suur eesmärgipüstitus on rappa läinud.

Räägi lähedaste ja sõpradega ning otsi neilt tuge. Üksteist toetades ja ühise eesmärgi nimel pingutades läheb aeg kiiremini ning kindlasti avastate ka seda, kui tore on veeta vaba aega ilma alkoholita. Selleks on lõputult võimalusi.

Kainus on trendikas!

Kaine olemine on tore ja trendikas. Üha enam loobuvad noored inimesed ja staarid alkoholist, sest neile meeldib nii. Alkoholivabad kokteilid on ülikuum sõna, nende valik on lõputu ning valmistamine igaühele jõukohane ja lõbuski.

Kuuks ajaks alkoholist puhkust võttes avastad, et tegelikult ei olegi sul alkoholi vaja selleks, et sõpradega mõnusalt aega veeta või igavust peletada. Tõenäoliselt on alkoholijoomine vaid harjumus ja nüüd saad aimu, kuidas oleks elu ilma selleta. Täiesti võimalik, et mõne nädala pärast ei tule alkoholi joomine sulle enam meeldegi!

Vapralt edasi!

Ühekordne libastumine ei ole kindlasti põhjus jäädavalt alkoholipuhkusest loobuda. See on märk sellest, et alkoholist loobumine ei ole nii lihtne kui arvasid, kuid siiski mitte võimatu. Eriti kui oled otsustanud, et juhid ise oma elu ning teed otsuseid alkoholist sõltumatult.

Just selle harjutamiseks on kuu aega puhkust alkoholist ideaalne võimalus. Puhkuse järel tunned, kuidas enesekindlus ja -teadvus on kasvanud. Rääkimata sellest, et kogu su elu alates välimusest kuni töövõimeni välja muutub paremaks.

Võta kuu aega alkoholist puhkust! Liitu algatusega „Septembris ei joo!“ siin.

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste „Kainem ja tervem Eesti“ raames.

Copy
Tagasi üles