Akadeemia tudengid nägid elamiskoha leidmisega palju vaeva

Ingerliis Jüriado
, Suvereporter
Copy
Väike tänav 6 hoones lõpetati hosteliteenuse pakkumine ja saadi nii üliõpilastele 19 voodikohta juurde.
Väike tänav 6 hoones lõpetati hosteliteenuse pakkumine ja saadi nii üliõpilastele 19 voodikohta juurde. Foto: Marko Saarm

Viljandis üürikorterite pakkumisi napib ja tudengitel pole kerge peavarju leida. Ühiselamutes on voodikohad võetud, kuid üliõpilasi, kes on järjekorras, veel jagub. Akadeemia majutamises muret ei näe.

Kultuuriakadeemias õpib 2. septembrist 731 üliõpilast ja esmakursuslasi on 194. Ühiselamutes on kokku kõigest 96 voodikohta.

Kaht Viljandi ühiselamut haldava mittetulundusühingu Tartu Üliõpilasküla IT- ja teenindusjuht Nevil Reinfeldt rääkis, et kõik ühiselamukohad on hõivatud ja järjekorras on veel kakskümmend tudengit. «Olukorra parandamiseks sulgesime Viljandis lühiajalise majutusega tegeleva hosteli Academus, mis asub Väike tänav 6, sellega tekitasime 19 voodikohta tudengitele juurde,» selgitas Reinfeldt. Teine ühiselamu on aadressiga Jakobsoni tänav 41. Teenindusjuhi hinnangul on Tartu ühiselamutes oodata sügisel muudatusi, sest osa üliõpilasi kolib ja loobub kohast, aga Viljandi tudengid on püsivamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles