Septembri keskpaik toob Tallinnasse seenefestivali

maaelu.postimees.ee
Copy
Puravikud.
Puravikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

15. septembril kell 12-18 toimub Tallinnas Laial tänaval esimest korda Eesti Loodusmuuseumi Seenefestival. Festival on avasündmuseks Eesti Loodusmuuseumi seenenäitusele, mida saab uudistama minna kahe nädala jooksul.

Festivalipäeva täidavad töötoad, vestlused ja arutelud, avatud on seene-kirjanduse ja seenelkäigu inventari müügipunktid ning erinevad toitlustajad pakuvad rikkalikke seenetoite.

15. septembril kell 12-18 vallutavad seened linna – esimest korda toimub seenefestival ehk üheks päevaks võtavad Laia tänava Tallinna vanalinnas üle igas vormis seened ja seene-teemad.

Festivali eesmärgiks on tõmmata tähelepanu seente mitmekesisusele ja erinevatele kasutusvõimalustele - seenemaailm on laiem kui söödavad-mittesöödavad seened ning me puutume nende eri vormidega oma igapäevaelus kokku rohkem kui arvata oskame. Lisaks juhib festival ka tähelepanu arukale looduses viibimisele ning kutsub inimesi üles kaasa mõtlema keskkonnasõbraliku mõtteviisi kujundamisele.

Nii kogenud kui ka algajad seenelised saavad erinevate söödavate, mittesöödavate, tinglikult söödavate kui mürgiste seentega tutvuda loodusmuuseumi seenenäitusel, kus on kohal ka konsultandid, kes kaasavõetud seenekorvi sisu määrata aitavad. Seenefestivali toimumise ajal on seenenäituse külastamine kõigile tasuta.

Festivalil on kohal Politsei- ja Piirivalveametkoos teenistuskoertega, et rääkida turvalisest looduses viibimisest ning sellest, kuidas seenemetsa mitte ära eksida, ning Päästeamet, kes juhib tähelepanu sellele, mida teha, kui leiad lisaks seentele metsast ka lõhkekeha.

Miks aga on meil seeni üldse vaja? Selle üle arutlemiseks on kohal Keskkonnaamet. Kellel on aga vaja oma seenelkäigu varustust täiendada, leiab festivalilt ka selle, ning endale soetamiseks on olemas ka valitud temaatiline kirjandus ning mitmed seene-tooted.

  • Seenefestival toimub 15. septembril kell 12-18. Festivali ala paikneb Tallinna vanalinnas, Laial tänaval, Suurtüki tänavast Suur-Kloostri tänavani.
  • Seenefestival on Eesti Loodusmuuseumi seenenäituse avasündmuseks. Seenenäitus toimub tänavu 15.-29. septembril ehk kestab rekordilised 15 päeva.
  • Lisainfot leiab loodusmuuseumi kodulehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles