Video: hiljuti Eestis käinud hollandlannad sepistasid Türgi vastu iluvärava

Kris Ilves
, reporter
Copy
Daniëlle van de Donk (oranžis) ja Signy Aarna.
Daniëlle van de Donk (oranžis) ja Signy Aarna. Foto: Raul Mee / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Eelmisel reedel Lilleküla staadionil EM-valiksarjas 7:0 Eesti alistanud Hollandi naiste jalgpallikoondis võitis eile 3:0 Türgit.

Seejuures oli kodumurul mänginud hollandlannade teine tabamus väga kaunis – Sherida Spitse andis täpse söödu Türgi kaitseliini selja taha, kuhu oli jooksnud Daniëlle van de Donk, kes suunas palli otse õhust türklannade väravasse (vaata allolevat videot!). Spitse sai valitseva Euroopa meistri ja MM-hõbeda eest selles mängus kirja suisa kaks resultatiivset söötu ja ühe värava, kui vormistas 84. minutil penaltist mängu lõppseisu.

Maailma edetabelis 99. kohal asuv Eesti koondis jätkas EM-valiksarja eile Moskvas, kaotades sealsele Venemaale (edetabeli 25.) 0:4. Kaks väravat löödi eestlannadele esimesel ja kaks teisel poolajal.

«Esimene mäng Hollandi vastu röövis palju energiat. Venemaale reisimine ei möödunud samuti ilma tõrgeteta ja see ei aidanud kindlasti taastumisele kaasa. Need kohtumised on näidanud, et hea füüsiline ettevalmistus on hädavajalik. Oleme selle nimel palju tööd teinud, aga kindlasti on meil veel pikk tee minna,» sõnas Eesti koondise soomlasest peatreener Jarmo Matikainen Eesti Jalgpalli Liidu koduleheküljele.

Seis alagrupis kahe vooru järel: Holland 6 punkti, Venemaa 6, Sloveenia 3, Kosovo 3, Türgi 0, Eesti 0.

Eesti jätkab EM-valiksarja järgmisel kuul, kui 4. oktoobril mängitakse võõrsil Türgiga ja neli päeva hiljem Tartus Tamme staadionil Kosovoga.

«Ütlesin enne valiksarja algust, et tõenäoliselt on Holland ja Venemaa meie käeulatusest väljas ja mängud nendega on meie jaoks tähisteks, et näha oma taset. Ootan, et järgmised kohtumised on meie tasemele natuke lähemal, kuid sellele vaatamata arvan, et ka nendes mängudes on vastased kerged favoriidid ja meie töö ei saa lihtne olema,» vaatas Matikainen vastu oktoobrikuistele kohtumistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles