Vali kooliks õige arvuti!

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Seoses kooliaasta algusega tuleb väga sageli lisaks muude õppevahendite muretsemisega, tegeleda ka uue arvuti soetamisega. Nüüdsel ajal toimub ju osa õppetööst juba iseenesest digitaalselt ning ka kodused ülesanded valmivad sageli just arvuti abil. Nagu ikka, on aga ka arvutite osas pakutav valik väga-väga suur. Seega toome mõned soovitused, milliste seadmete poole esmajoones vaadata, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Soodne aga tubli

Lenovo IdeaPad S145 on mõistliku hinnaga valik neile, kes soovivad, et arvutiga saaks ära teha põhiasjad ehk kooli- ja kirjatööd ning lisaks ka internetis käia. Ideapadil on selleks 4 GB põhimälu ning piisavalt suur, kuid kvaliteetse pildiga 15,6-tolline Full HD ekraan. Kõvakettana on kasutusel 256 GB mahutav SSD, mis kiirendab võrreldes tavalise HDD-ga arvuti tööd ning muudab ühtlasi kergemaks ka kaalu. Kogu arvuti kaalubki üsna mõistlikud 1,85 kilogrammi. Protsessoriks on valitud head hinna ja kvaliteedi suhet pakkuv Inteli i3.

Kokkuvõttes pakub see IdeaPadi mudel soodsa hinna eest palju arvutit, mis peaks muretult teenima mitu aastat. Samas aga peaks arvesse võtma, et suuremat võimsust nõudvateks tegevusteks nagu näiteks paremate mängude mängimiseks, ei ole tegemist kõige sobivama seadmega.

Kindel keskklass

HP Pavilion 15 on korralik keskklassi seade, mille näitajatest peaks enamikele tavakasutajatele piisama. Võrreldes eelpool toodud Lenovoga on sellel HP-l i5 protsessor ja juba 8 GB põhimälu, mis tähendab, et teha saab juba ka tõsisemat tööd. Seetõttu võib seda arvutit julgelt soovitada juba ka pisut vanematele õppuritele. 256 GB suurune SSD ketas on kiire, kuid energiasäästlik. Seega kestab arvuti aku terve päeva ning kerge on ka kaal, jäädes samuti kõigest 1,8 kilo juurde. Ekraani suuruseks on seadmel 15 tolli ning resolutsiooniks on sel Full HD ehk 1920 x1080.

Lühidalt on Pavilion hea valik kõikidele noortele nii koolitööde tegemiseks kui ka vaba aja veetmiseks, olles seejuures mõistliku hinnaga.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles