Purjetamise maailma edetabelis on Sepp 11., Puusta 20. ja Rammo 31. kohal

Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Rahvusvahelise Purjetamisliidu maailma edetabelis on meie purjetajatest parimatel kohtadel matšpurjetaja Mati Sepp 11. ning olümpiapurjetajad Ingrid Puusta 20. ja Karl-Martin Rammo 31. positsiooniga.

Match Race maailma edetabeli viimases väljalaskes on Mati Sepp, kellele seni kõrgeim koht antud paremusjärjestuses on olnud kolmas, praegu 11. positsioonil. Matšpurjetamise edetabelit juhib britt Ian Williams.

Ingrid Puusta asub naiste RS:X klassi edetabelis 20. real. Tema seni edukaimaks tulemuseks maailma edetabelis on aga üheksas koht. Esikohal on hiinlanna Yunxiu Lu.

Karl-Martin Rammo, kelle seni parimaks asetuseks on olnud kuues, on Laser Standard klassi äsja avaldatud edetabelis 31. positsioonil. Paremusjärjestust juhib austraallane Matthew Wearn.

Finn klassi edetabelis on Deniss Karpak 38. kohal. Tema läbi aegade kõrgeim positsioon Finn klassis on olnud kolmas koht. Samas klassis on Taavi Valter Taveter 49. positsioonil. Liidriks on hollandlane Nicholas Heiner.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp on 49erFX klassi edetabelis 59. positsioonil. Esikohal on jätkuvalt Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze Brasiiliast.

49er klassis on esisaja sees 76. kohal püsivad Juuso Roihu ja Henri Roihu. Klassi liidriteks on Suurbritannia tiim James Peters ja Flynn Sterritt.

Purjetamise maailma edetabel

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles