Hävitava orkaani ohvrite arv Bahamal on tõusnud vähemalt 20-ni

Copy
Hävitustöö Abaco rannal.
Hävitustöö Abaco rannal. Foto: Reuters/ScanPix

Orkaani Dorian ohvrite arv Bahamal kerkis vähemalt 20-ni, vahendasid kohalik ja USA meedia kolmapäeva õhtul Bahama tervishoiuministrit Duane Sandsi.

«Praeguseks hakkame saama selgemat pilti kaotatud eludest Abacol ja kaotatud eludest Suur Bahamal,» ütles Sands kohalikule raadiole

«Seega ohvrite arv on tõusnud seni 20 isikuni .... Abacol ja Suur Bahamal. Kuid pidage meeles, et otsingu- ja päästeoperatsioonid, üleujutatud majade uurimine, on alles algusjärgus.»

ÜRO teatas samal ajal, et orkaani räsitud Bahama saartel vajab viivitamatut abi umbes 70 000 inimest, sisuliselt kogu Abacoli ja Suur Bahama saarte elanikkond, kes loodusõnnetuse läbi enim kannatada said.

Vaja läheb nii toitu, vett, peavarju kui ka ravimeid. Paljudes piirkondades ei toimi elekter ja veevärk. 

ÜRO eraldas oma kriisiabi fondist ohvrite abistamiseks miljon dollarit, lausus peasekretäri abi humanitaarküsimustes Mark Lowcock.

Päästetöödel on abiks ka USA rannavalve ja Briti laevastiku helikopterid, mis on toimetanud inimesi turvalisse paika ja hinnanud kahjude ulatust. 

Abaco saartele on saadetud täiendavad politsejõud ennetama võimalikku hüljatud kodude rüüstamist. 

Dorian tõi saartele kahe mõne päevaga üle 700 millimeetri sademeid. 

USA president Donald Trump vestles telefonitsi Bahama peaministri Hubert Minnisega ja lubas Ühendriikide abi. 

«Ulatuslikke alasid Bahama saartel tabas löök, millist inimesed on harva näinud. Nad vajavad suurt abikätt,» lausus Trump. 

Orkaan liigub praegu umbes 200 kilomeetri kaugusel Lõuna-Carolina rannikust. USA riiklik orkaanikeskus hoiatas, et kui Dorian oma praeguselt teekonnalt vähegi lääne poole põikab, võib see maabuda Lõuna- ja Põhja-Carolinas. 

Keskuse sõnul toob 2. kategooria orkaaniks nõrgenenud Dorian igal juhul kaasa ohtlikke tuuli ka juhul, kui selle kese püsib merel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles