Jaapanis põrkasid rängalt kokku veok ja reisirong

Copy
Rong, mis Yokohamas täna raudteeülesõidul veokiga kokku põrkas.
Rong, mis Yokohamas täna raudteeülesõidul veokiga kokku põrkas. Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP / SCANPIX

Jaapani pealinnast Tokyost lõunas Yokohama lähistel sai täna raudteeülesõidul surma üks ja viga umbes 30 inimest, kui 120 kilomeetrit tunnis sõitnud rong pani raudteeülesõidul küljelt sisse veokile.

Õnnetus juhtus umbes kell 11.40 (Eesti aeg kell 6.40), kui rong sõitis ülesõidul otsa 13-tonnisele veokile. 

Kokkupõrke jõud tõukas rongi esimesed kolm vagunit rööbastelt. Hoog oli aga niivõrd suur, et rong lohistas 12 meetri pikkust veokit 60-70 meetrit ning lõpuks surus leekidesse lahvatanud sõiduki enda alla. Poolel teel ette jäänud elektripost väändus kõveraks, kirjutas Kyodo News.

Pealtnägijad kirjeldasid, kuidas rongi 500 paanikas reisijat üritasid kõrvetava tulekahju ja musta suitsu sees eemale joosta.

Üks esimeses vagunis olnud mees ütles ringhäälingule NHK, et äkitselt käratas pauk ning hetk hiljem olid inimesed teineteise otsas hunnikus. «Nägin leeke. Siis hakkas tulekahju muudkui ägenema. Seepeale jooksid kõik kiirustades välja. Valitses paanika,» ütles pealtnägija.

Teise sündmuskohal viibinud inimese sõnul tuli veoki põhjast leeke. «Suits oli kohutav,» lisas ta.

Tuletõrjeametniku sõnul tõid päästeametnikud ravile 30 vigastatud inimest. «Nendest kahel olid rasked vigastused. Neist omakorda üks on haigla kinnitusel surnud,» ütles ta. Yokohama kriisihaldusametniku Ryo Nagakura varasemal teatel oli vigastatuid 35.

Kohaliku politsei sõnul suri veokijuht. «Ta saadeti haiglasse, kuid tunnistati seal surnuks» umbes tund pärast õnnetust, ütles politsei pressiesindaja.

Ringhäälingu NHK sõnul jäi 67-aastane veokijuht rongi alla kinni. Lisaks sai raskelt viga üks 20. eluaastates naine.

Rongifirma Keikyu teatel üritas rongijuht kokkupõrke vältimiseks pidurdada, kuid sellest ei piisanud.

«(Rongidel) on hädaolukordadeks ning juhtumiteks, kui näiteks veoauto jääb ülesõidule kinni, tavatute olukordade tuvastamise süsteem. See süsteem lülitus sisse ning alarm vilkus,» lisas firma pressiesindaja.

Firma esindaja sõnul sõidavad rongid õnnetuspaiga lõigul umbes 120 kilomeetrit tunnis. Arvatakse, et nüüd õnnetusse sattunud rongil oli sees just nii suur kiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles