Saksa kohus mõistis vangi kaks aastakümneid lapsi pilastanud meest

Copy
Andreas V. (paremalt teine) koos oma advokaadi Johannes Salmeniga ning Mario S. (vasakult kolmas) koos oma advokaadi Jürgen Bogneriga Detmoldis kohtusaalis.
Andreas V. (paremalt teine) koos oma advokaadi Johannes Salmeniga ning Mario S. (vasakult kolmas) koos oma advokaadi Jürgen Bogneriga Detmoldis kohtusaalis. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / POOL / EPA / Scanpix

Saksa kohus mõistis enam kui kümneks aastaks vangi kaks meest, kes tunnistasid end süüdi kümnete laste pilastamises ühes laagripaigas.

Detmoldi regionaalkohus mõistis 56-aastase Andreas V. vangi 13 aastaks ja 34-aastase Mario S.-i 12 aastaks.

Nad olid põhisüüdlased arvukates ja aastaid avastamata olnud väärkohtlemisjuhtumites, mis toimusid Hannoverist 60 kilomeetri kaugusel Lügdes Eichwaldi nime kandnud laagris.

Koos kolmanda kahtlusaluse Heiko V.-ga süüdistati neid kokku 450 laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumis. Prokuröride sõnul langes aastatel 1998-2018 meeste ohvriks üle 40 lapse. Suurem osa olid väärkohtlemise ajal vanuses 3-14 aastat.

Kümme nädalat kestnud kohtuprotsessis andis tunnistusi üle 30 inimese. Nende seas oli 16 ohvrit ja 12 lapsevanemat.

Jaanuaris ilmsiks tulnud väärkohtlemine Lügdes ajas üldsuse marru ning tähelepanu pälvisid politseinike ja kohalike ametnike läbikukkumised.

«Jahmatav teadmatus ja kohatu muretu suhtumine seksuaalvägivallast lähtuvasse ohtu on Saksamaal laialt levinud,» ütles riigi seksuaalse väärkohtlemise vastane volinik Johannes-Wilhelm Rörig.

Ta märkis, et mullu uuriti ainuüksi Nordrhein-Westfaleni liidumaal sellist väärkohtlemist 2500 korda.

«Seksuaalse väärkohtlemisega tõhusaks võitlemiseks on meil vaja palju paremat koostööd lastekaitsetöötajate, politsei, kohtusüsteemi, lasteaedade, koolide ja tervishoiusüsteemi vahel,» lausus Rörig. Ta lisas, et lastekaitset tuleb rohkem rahastada.

Ta tegi üleskutse karmistada ka lapspornograafia seadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles