Ühe poola mehe üleelamised Briti orjandusvõrgustikus (3)

Copy
Poolast pärit orjapidajad: Ignacy Brzezinski, Wojciech Nowakowski, Jan Sadowski, Marek Chowanic. Alumises reas vasakult: Marek Brzezinski, Julianna Chodakiewicz, Natalia Zmuda ja Justyna Parczewska.
Poolast pärit orjapidajad: Ignacy Brzezinski, Wojciech Nowakowski, Jan Sadowski, Marek Chowanic. Alumises reas vasakult: Marek Brzezinski, Julianna Chodakiewicz, Natalia Zmuda ja Justyna Parczewska. Foto: West Midlands Police / AP / Scanpix

Suurbritannias vangistati kaheksa inimest, kes olid seotud riigi ajaloo suurima orjapidamise võrgustikuga. BBC kirjeldab seda, mida Poolast sunnitöölisteks värvatud inimesed olid sunnitud läbi elama.

Põhja-Poolas elav Mariusz Rycaczewski oli sattunud kehva seisu, kui paar «mustlast» tegid talle pakkumise, millest tal oli raske keelduda: tasuta sõit Ühendkuningriiki, tasuta majutus ja töö.

«Arvasin alguses, et see on nali, kuid päev hiljem nad helistasid ja küsisid, millal ma olen valmis minema,» rääkis Rycaczewski. «Võtsin reisikoti ja kohtusin nendega bussijaamas, kus nad andsid mulle pileti ja ma läksin.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles