Taavi Aas: Nordica peab olema valmis jõuliselt Tallinna naasma (2)

Harry Tuul
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Nädala alguses ootamatust juhivahetusest teatanud ning Tallinnast lendamisest loobunud Nordicat pole majandusminiser Taavi Aasa sõnul plaanis lähiajal müüa, sest firma peab olema valmis jõuliselt koduturule naasma. Samas ei välista Aas finantsinvestori kaasamist.

Mis plaanid ministeeriumil kui omaniku esindajal Nordicaga on?

Nordica jätkab valdusfirmana. Regional Jet tegutseb senisel kursil ehk eelkõige eksportturgudel ja lähiaastatel ettevõtte maht prognoositult kasvab. Ja kindlasti tuleb tulevikus valmis olla, et vajadusel taas siseneda jõulisemalt koduturule.

Olukorras, kus Nordica enda nime all Eestis enam ei tegutse, kas on kaalumisel ka firma erastamine või müümine?

Täna erastamise plaani ei ole. Pikemas perspektiivis on võimalik strateegilise investori kaasamine.

Miks on Nordical tarvis juhti olukorras, kus põhitegevus on viidud tütarfirmasse Regional Jet, mida juhib kogenud Jan Palmer?

Täna on riigi omanduses Nordic Aviation Group, mis pärast kommertstegevuse lõpetamist jääb hoidma ja arendama riiklike hangete ärisid, Nordic Aviation Groupi kaudu Regional Jet (51%), mis osutab teenuseid teistele lennundusettevõtetele ning Transpordi varahaldus, mis tegeleb sisuliselt lennukite rendiga.

Uue juhi ülesanne on tervikliku lennundusgrupi moodustamine, grupi funktsioonide kaardistamine ja jagamine ema- ja tütarettevõtete vahel ning mehitamine. Üheks ülesandeks on ka Nordica päris oma kommertsplatvormi loomise teostatavusuuringu läbiviimine ja investeeringu ettepanek ehk oma kommertslennunduse vundamendi ehitamine, juhul kui turusituatsioonist tulenevalt seda peaks vaja minema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles