Uuring: kaubandussõda on viinud USAst 10 000 töökohta (2)

BNS
Copy
Donald Trump on valmis pidama kaubandussõda kogu maailmaga.
Donald Trump on valmis pidama kaubandussõda kogu maailmaga. Foto: JOSHUA ROBERTS / REUTERS

Koondamine USA ettevõtetes kogus augustis hoogu ning üle 10 000 töökoha kaotamise põhjuseks toodi kaubanduspinged, selgub neljapäeval avaldatud andmetest.

Koondamiste tase oli augustis kõrgeim alates 2009. aasta samast kuust, teatas tööhõivefirma Challenger, Gray & Christmas.

Augustis teatasid USA firmad 54 480 töökoha koondamisest, mida oli 38 protsenti rohkem kui juulis. Koondamiste kasvu vedasid tervishoiu- ja tehnoloogiasektor ning töötlev tööstus.

«Tööandjad on hakanud tundma kaubandussõja ning USA ja Hiina kehtestatud tariifide mõju,» ütles firma asepresident Andrew Challenger.

«Näeme, et investorite mure kõigutab turu usaldust ja tööandjad koondavad töötajaid vastusena nende kaupade ja teenuste nõudluse vähenemisele,» lisas ta.

Muuhulgas tõid tööandjad koondamiste põhjuseks kaubanduspinged, mille arvele pandi 10 488 töökohta. Äritegevuse lõpetamine toodi 16 718 koondamise põhjuseks ja veel 646 põhjuseks toodi tariifid.

Kuigi USA töötusmäär püsib ajalooliselt madalal tasemel ja uute töökohtade loomine püsib stabiilsel tasemel, on koondamine tänavu hoogustunud, märgiti uuringus.

Sel aastal on augusti seisuga olnud koondamisi igal kuul rohkem kui mullu samal ajal, öeldi raportis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles