Riik võttis metsiste kaitsmiseks aja maha

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Keskkonnaministeeriumis loodetakse, et metsast ilma jäänud metsised kolivad Tolkuse rappa või mujale ja lisakaitseala polegi juurde vaja.
Keskkonnaministeeriumis loodetakse, et metsast ilma jäänud metsised kolivad Tolkuse rappa või mujale ja lisakaitseala polegi juurde vaja. Foto: Mailiis Ollino

Eilses Pärnu Postimehes avaldatud intervjuus “Pärnumaal raiutakse metsised metsast” väljendas ornitoloogiaühingu linnukaitsekomisjoni liige Indrek Tammekänd muret, et Rail Balticu rajamisega kahjustatakse Lõuna-Pärnumaa metsades tuntavalt metsiste mänguala.

Suvel lükkas keskkonnaminis­teerium tagasi ornitoloogide eksperthinnagul põhineva keskkonnaameti ettepaneku moodustada Laadi, Timmkanali ja Nepste piirkonnas 7337 hektarit hõlmav osalt täieliku, osalt ­piiratud raiekeeluga metsaala, et ­leevendada seal raudtee ehitusega metsistele tekitatavat kahju. Lõviosa sellest üle 7000 hektarist moodustab riigimets, mida haldab riigimetsa majandamise keskus (RMK). Küsitud 7337 hektari asemel pakkus ministeerium välja moodustada 257hektarine kaitseala, mis ornitoloogide hinnangul on liiga ahtake, et metsised leiaksid häiritud või lagedaks raiutute asemele lähikonnas uued elupaigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles