Galerii: Mustpeade majas jagati päästeteenistuse aumärke

Copy

Tallinnas Mustpeade majas tunnustati täna pidulikul tseremoonial nii päästeameti töötajaid kui ka Eesti elanikke, kes on andnud märkimisväärse panuse päästevaldkonna arendamiseks ja kes on näidanud üles erakordset vaprust inimeste elu ja vara päästmisel.

Ühtekokku tunnustati aumärkidega 131 inimest, nende seas sai medali 58 elupäästjat. Üle anti 2 päästeteenistuse suurt kuldristi, 3 päästeteenistuse kuldristi, 11 päästeteenistuse hõberisti, 31 päästeteenistuse medalit, 9 päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedalit ning 18 päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedalit.

Tunnustused andsid üle vabariigi president Kersti Kaljulaid, siseminister Mart Helme ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates aastast 1998. Aumärke antakse üle kaks korda aastas: Eesti Vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris.

Tänavu tähistame 100 aasta möödumist sellest, kui tuletõrjeorganisatsioonid esimest korda üleriigiliselt ja ühtsetel alustel koostööd hakkasid tegema. Ühtlasi võib seda lugeda ühtse päästevõrgustiku alguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles