Dallase ooperimaja tühistas ahistamisega seoses Domingo kontserdi (1)

BNS
Copy
Placido Domingo.
Placido Domingo. Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP/Scanpix

Dallase ooperimaja teatas neljapäeval, et tühistas väidetava ahistamisega seoses 2020. aastaks kavandatud Plácido Domingo kontserdi.

Domingot süüdistatakse teiste seas 28-aastase laulja Angela Turner Wilsoni käperdamises.

«See tegi haiget. See ei olnud õrn katsumine. Ta käperdas mind kõvasti,» kinnitas naine uudisteagentuurile AP. Naise sõnul pööras Domingo seejärel ümber ja kõndis minema. 

Los Angelese Ooper teatas augustis, et kavatseb uurida mitme naise esitatud seksuaalse ahistamise süüdistusi hispaania ooperilegendi ja oma peadirektori Domingo suhtes.

Associated Pressi andmetel olevat Domingo naiste sõnul kasutanud ära oma positsiooni ooperi ühe kuulsama lauljana, et survestada neid seksuaalvahekorda astuma. 

Kaheksa lauljat ja üks tantsija rääkisid agentuurile, et seksuaalne ahistamine algas juba 1980. aastatel. Ühe väitel olevat Domingo pannud käe tema seeliku alla, kolm aga ütlesid, et laulja oli neid vägisi suudelnud. 

Mõne hinnangul olevat tema lähenemiskatsete tõrjumine kahjustanud nende karjääri. 

«Nende anonüümsete isikute süüdistused, mis ulatuvad koguni kuni 30 aasta taha, on sügavalt häirivad ja sellisena esitatuna ebatäpsed,» vahendas Domingo laulja avaldust.

«Siiski on valus kuulda, et ma olen kedagi heidutanud või pannud end ebamugavalt tundma – ükskõik kui kaua aega tagasi ja oma parimatest kavatsustest hoolimata,» lisas ta. 

LA Ooper, mille peadirektor on Domingo olnud alates 2003. aastast, lubas leida inimese väljastpoolt süüdistusi uurima. 

Hispaanias sündinud Domingo on üks 20. sajandi maailma tuntumaid ooperitähti, kes moodustas koos José Carrerase ja Luciano Pavarottiga ülimenuka trio Kolm Tenorit.

Viimastel aastatel on kaua aega abielus olnud laulja häälelt muutunud baritoniks ja esineb 78 aasta vanuses endiselt täissaalidele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles