Marek Tiitsi raport. Naiskond sai ülitähtsa võidu Põlva üle, teine vaatus ootab juba laupäeval

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Jalgpall
Jalgpall Foto: Marko Saarm

Naiste meistriliigas peeti sel kolmapäeval järele suvel edasi lükatud kohtumine, kui 14. vooru mängus läksid Suure-Jaani staadionil vastamisi Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond ning Põlva FC Lootos. Pingelisest mängust väljusid võidukalt Viljandimaa neiud, alistades kagunurga võistkonna 4:3.

Mängu algus oli tempokas ja hoogne ning juba teisel minutil kolistas Teisi Toomsalu palliga vastaste väravaposti. Kiirest kontrarünnakust aga jäädi hoopis 0:1 kaotusseisu, kui viljandlannade kaitseliin süütus olukorras eksis.

Tasaseis seati tabloole aga kiirelt, kui väravaga vastas Anna-Liisa Joandi. Teele Toomsalu tabamusest mindi 2:1 juhtima, ent kaks järjestikust prohmakat kaitses kinkisid põlvalannadele esmalt uue viigivärava ning seejärel lubati nad ka taas juhtima. Anna-Liisa Joandi teisest tabamusest mindi poolajapausile siiski 3:3 viigiseisult.

Teine poolaeg kulges võrdse heitluse tähe all, pikema kõrre tõmbas selles mängus aga Tuleviku naiskond. Otsustava väravaga sai maha Raneli Sonk, kelle tabamusele Põlval enam vastust ei olnud. Tulevikul oli veel variante skoori ka suurendada, ent kahel korral jäi pall väravajoonel seisma ning Lootose mängijad suutsid selle klaarida.

Teise poolaja mängurütmi segasid ka vigastused. Kahel korral jäi Tuleviku naiskond pikkadeks minutiteks väljakul vähemusse, kui esmalt sai palliga tugeva löögi näkku Anna-Liisa Joandi ning seejärel jäi krampides murule Raneli Sonk. Vahetuste ettevalmistamiseks kulunud aja jooksul tuli kollasärkidel tõrjuda enamusseisus Põlva rünnakuid, kuid sellega saadi hakkama.

Tulise vastasseisu teine vaatus leiab aset juba sel laupäeval, kui kell 18 lüüakse kodusel kunstmuruväljakul pall mängu 15. vooru kohtumiseks, kus vastaseks taas Põlva Lootos.

Peatreeneri kommentaar

Sergei Vassiljev, naiskonna peatreener: «Väga hoogne, tempokas ja lahtine mäng, mille tegime ise põnevaks oma kaitses juhtunud eksimustega. Lõpptulemus oli siiski positiivne ning see on kõige olulisem. Tüdrukud olid kohati püstihädas harjumatu väljakuga: treenime ja mängime ju suurema osa ajast kunstmurul ning nüüd üheks kodumänguks muruväljakule kolides (Suure-Jaanis peetud naiste mänguga samal ajal mängiti Viljandi kunstmurul meeste karikasarja kohtumist, mille mehed 11:0 võitsid – Marek Tiits) vedas söödutehnika veidi alt: meil võttis lihtsalt aega, et leida õige ja vajalik söödutugevus ja sellega harjuda.»

Ka lisas treener, et Põlva mängus oli üks kindel element, millega meie mängijad raskustesse jäid. «See on loogiline, et kui soovid mängida söödumängu ja tagant palliga alustada, mitte lihtsalt pikka palli tampida, on selles omad ohud peidus, aga selles mängus nägin Põlva poolelt midagi, mida vahepealsete päevade jooksul treeningutel keskendunult läbi harjutame. Loodame, et laupäevaseks kohtumiseks oleme selles vallas juba paremini valmis Põlvale vastu hakkama,» nentis ta.

Treener ei salanud, et võit oli magus ning äärmiselt vajalik: teenitud kolm punkti tõstsid tema hoolealused naiste meistriliiga turniiritabelis hoobilt viimaselt kohalt viiendaks. Hooaja ekvaatoril poolitatud liigas mängivad kehtiva süsteemi kohaselt tabeli neli tagumist võistkonda hooaja teise poole omavahel ning selgitavad üleminekumängudele jääja ning liigast väljalangeja. Seetõttu on järelejäänud kuues kohtumises saada olevad punktid igale võistkonnale kulla hinnaga.

«Motivatsiooni leidmisega ei tohiks tüdrukutel nüüd enam probleemi olla jah,» lausus Vassiljev muheldes. «Proovime võidulainel jätkata, tuju on tüdrukutel hea ning harjumuspärane koduväljak on loodetavasti ka abiks. Ootame kindlasti laupäeval kunstmuruplatsi äärde palju rahvast, sest võit sellest mängust teeks meie olukorra meistrisarja püsimajäämise kindlustamisel juba veidi paremaks.»

Järelejäänud kuues mängus läheb Tuleviku naiskond Põlva kõrval (lisaks laupäevasele kohtumisele kodus mängitakse põlvalannadega 28. septembril võõrsil) vastamisi veel Tartu SK-10 Premiumiga (võõrsil 14. septembril, kodus 12. oktoobril) ning Tartu Tammekaga (võõrsil 21. septembril ning kodus hooaja viimases voorus 2. novembril).

15. vooru kohtumine Põlva Lootose vastu algab sel laupäeval kell 18. Sissepääs mängule on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles