President Kaljulaid läheb Araabia Ühendemiraatidesse visiidile siiani suurima äridelegatsiooniga (8)

Copy
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Kamil Zihnioglu/AP/Scanpix

President Kersti Kaljulaid läheb töövisiidile Araabia Ühendemiraatidesse, et toetada Eesti ettevõtete püüdlusi kõrberiigis äri ajada.

President Kersti Kaljulaid on uue nädala alguses kolmepäevasel visiidil Abu Dhabis ja Dubais, kus ta esineb mõjukal Maailma Energiakongressil, teatas presidendi kantselei. Riigipead saadab äridelegatsioon 70 ettevõtjaga ja visiidi eesmärk on toetada Eesti ettevõtete püüdlusi Araabia Ühendemiraatides.

«Riigipea visiit koos teda saatva arvuka äridelegatsiooniga ja tema ülesastumine maailma suurimal energeetikafoorumil ühe peakõnelejana näitavad Eesti ettevõtjate huvi ja riigi toetust neile Araabia Ühendemiraatidega poliitiliste kontaktide ja ärisidemete sõlmimisel, mis on sealses kultuuriruumis äärmiselt olulised,» selgitas Vabariigi Presidendi välissuhete nõunik Lauri Kuusing.

9.–11. septembrini toimuva visiidi käigus osaleb president Kaljulaid Maailma Energiakongressil, olles maailma suurima ja mõjukaima energeetikavaldkonna sündmuse üks peakõnelejatest. Samuti osaleb riigipea plokiahela arutelupaneelis.

Iga kolme aasta tagant toimuv kongress on energiatööstusharude liidrite kohtumispaik ja seal on esindatud üle 150 riigi. Kongressi 40 000 ruutmeetri suurusel näitusealal on esindatud ka Eesti ettevõtted Datel, Enefit, Laava Tech, Nortal ja Roofit Solar Energy.  

2020. aasta algusesse on planeeritud ka Eesti saatkonna avamine Abu Dhabis.

«Meie saatkonna avamine koos esimese kohapeal resideeriva suursaadiku määramisega Abu Dhabisse näitab Eesti ja Araabia Ühendemiraatide suhete jõudmist uuele tasemele. Saatkonna üks olulisemaid ülesandeid on majandussuhete elavdamine nii Araabia Ühendemiraatidega kui ka Laheriikide piirkonnaga tervikuna,» sõnas suursaadik Jaan Reinhold.

Riigipead visiidil saatev 70-liikmeline Eesti äridelegatsioon on siiani kõige suuremaarvulisem ja siia kuulub nii infotehnoloogia- kui ka energeetikavaldkonna ettevõtteid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles