«Pole vahet, Putin või mitte-Putin!»

Jaanus Piirsalu
, reporter
Copy
Lasketiir-kiosk Kaug-Idas armastatud ja ülerahvastatud Andrejevka küla rannas Kitovõi lahes Põhja-Korea piiri lähedal. Elatustaseme langus või mitte, aga suvel tahavad puhata kõik. Andrejevka rand on vaesema rahva paradiis.
Lasketiir-kiosk Kaug-Idas armastatud ja ülerahvastatud Andrejevka küla rannas Kitovõi lahes Põhja-Korea piiri lähedal. Elatustaseme langus või mitte, aga suvel tahavad puhata kõik. Andrejevka rand on vaesema rahva paradiis. Foto: Jaanus Piirsalu

Paljudes Venemaa piirkondades homme toimuvate kubernerivalimiste eel tundub inimeste meeleolu vähem sõjakam kui aasta tagasi, kui Putini-ajastule haruldasel kombel kaotasid mitmed Kremli kubernerid valimised.

Töökohtade loomisest jäi Kesk-Siberis ja Kaug-Idas mulje, et selleks on Kreml andnud selge käsu riigikorporatsioonidele ja suurärimeestele. Tehaseid ja suurettevõtteid muudkui kerkib, aga paljudel projektidel on sotsiaalne mekk juures. Palgatasemed on madalad, oluliseks peetakse just töökohtade arvu ning isegi kohalikud kahtlevad paljude tehaste majanduslikus mõttekuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles