Forsberg: mu sõnad olid kontekstist välja võetud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Forsberg
Peter Forsberg Foto: SCANPIX

Rootsi jäähokilegend Peter Forsberg tekitas sel nädalal tõelise skandaali, kui tuli lagedale avaldusega, et Rootsi koondis kaotas 2006. aasta Torino olümpial meelega Slovakkiale.

Täna saatis 38-aastane Forsberg Rootsi meediale avaliku kirja, kus palub öeldu eest vabandust, kuid väidab, et tema sõnad olid kontekstist välja võetud, vahendab Aftonbladet.

Rootsi jaoks oli turniiri edasist käiku arvestades soodne Slovakkiale kaotada, kuna sedasi oli neil lihtsam pääseda finaali. Mäletatavasti võitis Rootsi Torino olümpiamängudel kuldmedali.

Slovakkia alistamise korral oleks Rootsit veerandfinaalis oodanud mäng Kanadaga. Pärast 0:3 slovakkidele allajäämist läksid nad veerandfinaalis vastamisi aga Šveitsiga ning poolfinaalis Tšehhiga. Finaalis alistasid rootslased Soome.

«Võib-olla arutasime seda mängijatega omavahel, et parem on väljakul endast mitte maksimumi anda. Kõik teadsid, et see on meie võimalus. Tegime kõik võimaliku, et turniir võita. Arvan, et pigem on süüdi turniirisüsteem,» sõnas Forsberg Rootsi televisioonis (SVT) näidatud dokumentaalfilmis.

Forsbergi toonased meeskonnakaaslased ning ka koondise treenerid on sellist käitumist eitanud ning ka Forsberg ise keeldus oma sõnu kommenteerimast, kuid täna otsustas ta lõpuks enda öeldut natuke selgitada.

«Ma ei tahtnud Rootsi jäähokit halba valgusesse panna. Kasutasin SVT intervjuus natuke valesid sõnu. Tahtsin öelda, et mõnikord on raske leida motivatsiooni mänguks, mida pole vaja tingimata võita. Mõistagi annad endast parima ja seda me ka tegime, aga kindlasti mõjutas vaimne pool meie esitust,» kirjutas Forsberg. «See on minu isiklik arvamus ja see ei puutu teistesse mängijatesse. Rootsi koondise treener, kapten ega mängijad ei rääkinud sellest, et me ei anna Slovakkia vastu endast parimat. SVT oli mu sõnad kontekstist välja võtnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles