Politsei päästis metsa eksinud ja alajahtumise piirile jõudnud mehe

Copy
Mets.
Mets. Foto: Raimu Hanson

Politsei korraldas Tartumaal suuremat sorti otsingud, et päästa metsa eksinud ja alajahtunud mehe elu.

Eile õhtul eksis Tartumaal metsa 65-aastane mees, keda tütar püüdis üles otsida, ent tulutult. Kui mees enam telefonikõnedele ei vastanud, kutsus pere appi politsei. Teada oli, et mehel pole kaasas vajalikke ravimeid ning pere arvas, et ta võib olla ka alkoholi pruukinud. See kõik andis alust arvata, et tema elu ja tervis võib olla metsas ohtu sattunud.

Telefoni positsioneerimise tulemuse põhjal asusid patrullid ja jäljekoer läbi kammima rabaala, kus mees võis viibida. Kolme tunni möödudes ei olnud teda aga leitud. Panused pandi soojuskaameraga kopterile, mis võinuks linnulennul mehe asukohta tuvastada tõhusamalt, kui patrullid seda jalgsi liikudes maastikul suudavad. Paraku ilmnes just siis, kui kopter oli vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel sihtpunktist, ootamatult tehniline rike ja õhusõiduk pidi suunduma tagasi baasi.

Nii jätkasid otsinguid maapinnal patrullid ja jäljekoer. Viie tunni möödudes ehk öösel kella ühe paiku õnnestus ühel patrullidest mees lõpuks Tartu ja Valga maakonna piiril metsast üles leida. Abivajaja oli maas istukil, napi jutuga ja alajahtumise tunnustega. Ta anti meedikute hoole alla.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk lisas, et mees oli oma mobiiltelefoni metsa ära kaotanud. «Telefoni positsioneerimine andis seega teistsuguse tulemuse tema tegelikust asukohast,» ütles ta. «Õnneks kaasas pere kriitilisel hetkel politsei ning patrullide järjepidev töö viis metsa eksinud ja alajahtunud mehe elu päästmiseni.»

Ööl vastu tänast sai politsei üle Eesti viis teadet kadunud inimestest, kelle leidmiseks käivitati otsingud. Nende seas oli nii metsa eksinud seenelisi kui ka ööklubist joobnuna lahkunud ja linnas ära eksinud inimesi. Nad kõik on leitud, elus ja terved ning tagasi kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles