Kreeka peaminister tegi teatavaks uued majandusreformid

Copy
Uue Demokraatia erakonna juht ja uus Kreeka peaminister, Kyriakos Mitsotakis.
Uue Demokraatia erakonna juht ja uus Kreeka peaminister, Kyriakos Mitsotakis. Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP /Scanpix

Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis tegi laupäeval teatavaks uued reformid ja fiskaalmeetmed, et meelitada riiki välisinvesteeringuid.

Tänu reformidele taastab Kreeka usaldusväärsuse, mis soodustavad investeeringuid, loovad uut rikkust ja suurendavad tööhõivet, ütles ta iga-aastasel Thessaloniki rahvusvahelisel messil.

Äriühingute tulumaksu langetatakse 28 protsendilt 24-le ning maksu dividendidele 10 protsendilt viiele, lisas ta.

Mitsotákis lubas ka leevendada madalapalgaliste inimeste makse ning rakendada meetmeid riigi suure ehitussektori toetuseks.

Juulis peaministriks saanud Mitsotákis seadis oma valitsuse prioriteediks majanduskasvu ja investeeringute hoogustamise.

Augustis külastas ta Prantsusmaad, Saksamaad ja Hollandit, et julgustada sealseid investoreid kasutama ära võimalusi, mida tema uus konservatiivne valitsus pakub.

Kuigi Kreeka on hakanud taastuma kuus aastat kestnud majandussurutisest ja ligi aastakümne pikkusest võlakriisist, on riigi majandus endiselt habras.

Kreeka avasektori võlg on üle 180 protsendi sisemajanduse kogutoodangust (SKT) ning riik on endiselt Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) range järelevalve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles