Oletuste hägust kumab Simsonile energeetikavoliniku koht (5)

Urmas Jaagant
, poliitikatoimetuse juht
Copy
Nii kaua kui Euroopa Komisjoni volinik Kadri Simson kahe vahel kahtleb, olukord muutub, ja ta võib mõlemast ilma jääda.
Nii kaua kui Euroopa Komisjoni volinik Kadri Simson kahe vahel kahtleb, olukord muutub, ja ta võib mõlemast ilma jääda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen teeb teisipäeval teatavaks oma komisjoni koosseisu. Kuigi nädalavahetus kubises kuulujuttudest ja spekulatsioonidest, on praegu endiselt kõige tõenäolisem, et Eesti volinikku Kadri Simsonit (KE) ootab energeetikaga seotud portfell.

Paras segadus valitseb aga Simsoni majapidamises sellega, kes hakkab juhtima tema enda kabinetti. Simsonile olulised nõuandjad soovitavad talle risti vastu käivaid lahendusi. Esmalt aga portfellist, millel on mõistagi mõju ka sellele, milline hakkab olema Simsoni meeskond.

Möödunud nädalal jõudis mõjukasse väljaandesse Politico volinike ametikohtade jaotus, kus Simsonit soovitakse energeetikavoliniku positsioonile. Mida päev lähemale homsele, seda rohkem lisandub sellele uusi spekulatsioone. Nädalavahetusel levis juba uus tabel, kus Simsonile on jäänud arengukoostöö portfell. Sellele lisandus väljaandes Euractiv veel täiendus, et kas arengukoostöö või hoopis digitaalse ühisturu portfell.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles