Eesti meister rakendispordis selgus ülipõnevas duellis

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Riina Rõa ja Pin Rock's Poppius maratonis.
Riina Rõa ja Pin Rock's Poppius maratonis. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Madise tallis Lau külas Raplamaal peeti üle mitme aasta jälle Eesti meistrivõistluseid rakendispordis. Põnevas heitluses võitis ülinapilt meistritiitli Riina Rõa.

Juba esimesest alast – koolisõidust - peale oli selge, et tuleb tihe rebimine Liivimaa klubi esindava Ülar Raudsepa (Friidom) ja Vändra klubi esindava Riina Rõa (Pin Rock’s Poppius) vahel. Raudsepp oli parem koolisõidus, võttes siit ka ala võidu. Koonustes ehk täpsussõidus oli jällegi parem Rõa ja nii oli kahe ala järel kahe kutsari karistuspunktide vahe vaid 0,24. Pühapäevases maratonis seega kummalgi väga eksimisruumi polnud.

Esimesena sain maratonirajal tulemuse kirja Riina Rõa, kes startis Raudsepast kaks ekipaaži eespool. Kutsar Riina ja gruum Age Põldaru hoogsal ergutamisel läbis Poppi, nagu Riina hobust hellitavalt kutsub, kiirelt ja edukalt kuus takistust ning maratonis saadi tulemuseks 66,42 kp.

Ülar oli terve sõidu väga keskendunud ja juhtis Friidomi gruum Kristina Lotamõisa abiga edukalt läbi viiest takistusest. Kuuendal takistusel tekkis ekipaažil väike segadus, kus kaotati aega ja võib öelda, et sinna jäi ka kuldmedal. Maraton lõpetati 66,85 kp-ga.

Ülar Raudsepp ja Friidom.
Ülar Raudsepp ja Friidom. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Takistuste läbimisel olid jällegi kord kiirem Riina, kord Ülar, kuid lõppkokkuvõttes sai Eesti meistrivõistluste kulla Riina Rõa (132,84 kp), Ülar pidi leppima hõbemedaliga, jäädes võitjale alla ülinapi 0,2 kp-ga. Pronksmedali võitis siit teenekas Urmas Saks (Liivimaa RK) hobusega Indekss, gruumiks Priit Reinaus.

Urmas Saks ja Indekss.
Urmas Saks ja Indekss. Foto: Merike Udrik-Õispuu

EMV arvestuses osalesid veel Priit Reinaus jun (Märjamaa SK) ponil Radar (gruum Priit Reinaus), kes saavutas neljanda koha ning Signe Haggi (Märjamaa SK) hobusel Varunessa (gruum Krete Pregel), kes oli viies.

Medalistid gruumidega.
Medalistid gruumidega. Foto: Merike Udrik-Õispuu

«Võit tuli seekord tõesti ülinapilt. Poppi oli täna maratonis kiirem, arvasin hoopis, et kiirem on siin Friidom. Hobune näitas tegelikult kõigil kolmel ala head vormi, kuigi sellel aastal on meil selles osas palju tagasilööke olnud, sest ta on hakanud võistlustel rohkem kartma,» sõnas võitja.

Sama võistluse raames peeti ka avatud klassid. Keskmisel tasemel osales 5 ekipaaži ja võidu võttis Hanna Treikelder (Tallinna RSK) hobusega Armani (gruum Priit Reinaus jun). Madalamal tasemel osales 3 ekipaaži ja võidukas oli siin võistluse ainuke paarisrakend (Hektor/Vinkenhofs Hope), mida juhtis kutsar Kauro Vahtras (Lahemaa HK) ning gruumina sõitis kaasa Meelis Mandre.

Peale võistlust anti üle ka karikasarja Rakendi Karikas 2019 võidukarikad. Kombineeritud maratoni arvestuses tuli võitjaks Carmen Melts, madalama taseme arvestuses Kauro Vahtras ning keskmise taseme üldvõitjaks sai Hanna Treikelder.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles