Jüri Ratas: eelarve tasakaal on dogma, mida tuleks arutada (11)

PM Majandus
Copy
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Joosep Pank

Peaminister Jüri Ratas lubas intervjuus ajalehele Lääne Elu, et riigieelarve jääb praeguse valitsuse ajal ikkagi konservatiivseks, kuid pikemas perspektiivis on eelarve tasakaalureegliga seotud diskussioonid Eesti ühiskonnas väga teretulnud.

«Näeme, et meist rikkamad riigid hoiavad hoopis teistsugust eelarve tasakaalu protsenti. Näiteks Soomegi. Samas räägime, et tahame Soomega sammu pidada, neile järele jõuda. See tähendab kiiremat arengut ja nõuab ka palju investeeringuid. Eesti ühiskonnas näeme, et meie infrastruktuur ja liiklusohutus ei ole valmis, meie investeeringud haridusse pole valmis, sama on toimetulekuga sotsiaalvaldkonnas,» loetles Ratas.

«Eks eelarve tasakaalu reeglistiku juurde tuleb tulla nii Eesti-siseselt kui ka Euroopas. See on siiski rohkem järgmise riigikogu koosseisu küsimus, aga need arutelud tuleb enne ära pidada. Viimased paarkümmend aastat on meil olnud eelarvele väga konservatiivne lähenemine. Sellest on saanud mingi dogma, lausa nagu usk, ja seda ei tohi isegi arutada,» lausus Ratas.

Pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles