Need teesordid teevad ilusaks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Asiaadid ei kummarda asja eest teist taga teed juba sajandeid. Kuumas tassis on palju imelisi aineid, mis ei hoia üksnes tervena, vaid on ka tõeliseks iluallikaks.

Teejoomist alahinnatakse täiesti põhjuseta: pealegi kuulub käigupealt kohvi haaramine juba nii kindlalt meie kiiresse argipäeva, et meil jääb vaevu aega end melust tagasi tõmmata ja tassikest teed nautida. Samas saadavad mõned teesordid kehaga tõelisi imesid korda ja neil võiks päevaplaanis oma kindel koht olla, kirjutab Freundin.

Need sordid teevad möödaminnes ka ilusaks:

Roheline tee

Toitumiseksperdid on juba pikemat aega jutlustanud rohelise tee headusest, kuna lisaks tugevale antioksüdantide kooslusele on see tänu oma teiinisisaldusele ka hea alternatiiv kohvile.

Kui sind tabab aga pärastlõunane madalseis, siis teeb tass rohelist teed veelgi rohkem head: tänu oma mõruainetele ei pane tee koogitükki taga ajama, ta ergutab ajutegevust ja aitab vaimsest loidusest lahti saada.

Must tee

Rohelise tee vanem vend on must tee. Maailma kõige armastatum teesort, mis toimib hästi nii hommikusöögi juurde kui pärastlõunaseks vahepalaks. Must tee on eelkõige tervislik: lisaks ergutavale kofeiinile sisaldab tee B-vitamiini, kaaliumi, mangaani ja isegi fluoriidi (hea hammastele!). Need toimeained ei tugevda mitte ainult südant ja immuunsüsteemi, vaid kaitsevad ka krooniliste haiguste eest ja lasevad sisemiselt särada.

Valge tee

Mahe-magus valge tee paitab hinge ja saadab iluimesid korda. Looduslikud antioksüdandid tugevdavad immuunsüsteemi ja leevendavad väiksemaid nahakahjustusi — silmapaistvate tulemustega. Ka hambad paneb valge tee särama: antibakteriaalne toime aitab katu, kaariese ja halva hingeõhu vastu.

Oolong

Traditsiooniline hiina teesort mõjub tõelise noorenduskuurina. Oolongi puhul öeldakse, et ta suudab nähtavalt vähendada vananemise märke. Tänu antioksüdantidele blokitakse vabu radikaale ja osana iluhooldusest suudab ta isegi väiksemaid kortsukesi siluda ning nahale elastsust tagasi anda. Oolong peaks leevendama ka aknet ja teisi nahaärritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles