Süüriast tulistati Iisraeli suunas ebaõnnestunult rakette

Copy
Iisraeli suurtükiüksus riigi põhjaosas Hula orus Liibanoni piiri ääres 1. septembril.
Iisraeli suurtükiüksus riigi põhjaosas Hula orus Liibanoni piiri ääres 1. septembril. Foto: EPA/Scanpix

Iraani toetatavad šiiaväed tulistasid esmaspäeval Süüriast Iisraeli suunas mitu raketti, mis ei jõudnud Iisraeli territooriumini, teatas Iisraeli armee. 

«Täna hommikul tulistati Süüriast Iisraeli suunas mitu raketti, millest ükski ei tabanud Iisraeli territooriumi,» teatas armee. 

«Raketid tulistas Damaskuse eeslinnast välja šiiade omakaitsevägi, mis tegutseb Iraani Qudsi vägede juhtimisel,» lisas armee avalduses. 

Süüria sõjas president Bashar al-Assadi režiimi toetaval Iraanil on riigis arvestatav sõjaline kohalolek. Iisrael on tõotanud, et ei luba Iraanil Süürias sõjaliselt kanda kinnitada, ja on korraldanud naaberriigis väidetavatele Iraani sihtmärkidele kümneid õhurünnakuid. 

Ööl vastu esmaspäeva hukkus Süüria idaosas õhulöökides Iraani-meelsete vägede ja nendega liidus olevate omakaitsejõudude positsioonidele 18 võitlejat, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus esmaspäeva hommikul. 

Vabaühenduse teatel toimusid õhurünnakud Iraagi piiri lähedal Al-Bukamali piirkonnas, esialgu ei ole teada, kes need korraldas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles