7 lihtsat sammu, millega sõbra päev paremaks muuta

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Elus tuleb ikka ette paremaid ja halvemaid päevi. Kui sulle kallil inimesel on parasjagu keeruline periood, siis siin on seitse lihtsat nippi, kuidas tema päev paremaks muuta. 

1. Kuula

Mõnikord on päriselt kuulamine kõige parem asi, mida teha saad. Suure tõenäosusega ei oota su sõber, et tema murele lahendust pakuksid, vaid tahab lihtsalt tunda, et keegi on tema jaoks olemas. 

2. Kallista

On teaduslikult tõestatud, et puudutamine on tervisele hea ja vähendab ka stressi. Hiljutine uuring tõestas, et sõbra või pereliikme kallistamine aitab võidelda negatiivsete emotsioonide vastu. Kui su sõber on mure ära kurtnud, kallista teda.

3. Tee talle süüa

Kui inimesel on halb tuju, on üsna tõenäoline, et ta ei viitsi enda heaoluga tegeleda ja haarab nälja korral pigem rämpstoidu järele. Küll aga võivad süsivesikud takistada serotoniini toomist, mis on õnnehormoon. Kui sul on sõber, kes ei tunne ennast hästi, korralda talle õhtusöök ja valmista midagi maitsvat ja tervislikku. 

4. Üllata lilledega

Lillede kinkimine võib tunduda klišee, aga oled sa kunagi tähele pannud, kuidas ilusad õied võivad tuju paremaks muuta? Ka teadlased on kindlaks teinud, et lilled muudavad inimesed õnnelikuks. 

5. Planeeri spaa-päev

Enda eest hoolitsemine aitab vähendada ärevustunnet ja stressi ning mõjub ka muidu meeleolule hästi. Haara sõbranna käe otsa ja veetke üks mõnus päev spaas lõõgastudes. Kui päris spaasse sõita pole võimalik, tehke kodune tüdrukuteõhtu koos ise tehtud näomaskide ja kehakoorijatega. 

6. Paku oma abi

Kui kellelgi on elus väga raske periood, võivad ka kõige lihtsamad ja argisemad asjad tunduda võimatud. Näiteks koristamine, pesu pesemine ja toidupoes käimine. Selle asemel, et öelda «anna mulle teada, kui sa midagi vajad», küsi parem kohe «mida ma saan teha?». Veelgi parem kui pakud kohe välja konkreetse tegevuse, millega saad aidata, soovitab PureWow.

7. Tee tassike teed

«Suure paugu teooria» fännidele ehk tuleb tuttav ette situatsioon, kus Sheldon pakub alati halvas tujus külalisele kuuma jooki. Uuringud on tõestanud, et kuum jook, näiteks kohv või tee, võib pakkuda lohutust sarnaselt puudutusega ja tekitada sooja tunde, nagu keegi kallistaks sind. Nii et paku oma sõbrale kuuma jooki ja ära unusta teda päriselt kallistada! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles