Väike mööblifirma töötab koos teadlastega välja nutivoodit

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Nutiklappvoodi väljatöötamisega tegeleva Furni Company omanik Holden Luht taastab praegu oma töökojas Märjal ka kahtteist tooli, millelt ta on jõudnud maha võtta musta värvi.
Nutiklappvoodi väljatöötamisega tegeleva Furni Company omanik Holden Luht taastab praegu oma töökojas Märjal ka kahtteist tooli, millelt ta on jõudnud maha võtta musta värvi. Foto: Sille Annuk

Tartu linna valdustes Märja alevikus vana mööblit taastav ning tellija soovi järgi uut mööblit valmistav Furni Company OÜ alustas koostööd Tartu ülikooli materjaliteadlastega, et luua nutikappvoodi prototüüp «Furni».

Eestis pakutavast vähesest mööblivalikust puuduvad mootorjõul liigutatavad mööblidetailid, selgitas idee autor, Furni Company OÜ omanik Holden Luht, kes hakkas hobikorras mööblit valmistama juba noorena ning kellel nüüd on hobist saanud töö.

«Müüakse ajast ja arust mehhanismidega voodeid, kuid moodsaid tehnoloogial põhinevaid lahendusi pole,» lisas ta. «Ometigi elame ju tehnoloogia ajastul, kardinad ja rulood, uksed ning paljud muud argised asjad liiguvad mootoriga, miks mitte siis ka voodid? Aasias on selliseid lahedusi loodud, miks mitte midagi sellist teha Eestis?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles