Kiri: moonaküla teed ja vaikiv ajastu Rakveres

Andres Jaadla
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Meelis Meilbaum

Reede, 6. septembri õhtuks kella kuueks kutsus linnavalitsus Moonaküla inimesi linnavalitsuse ruumidesse, arutamaks Moonaküla teedeehitusega seonduvat. Kuna olen olnud revisjonikomisjoni esimehena protsessiga kursis, seadsin ka ise sammud avalikult välja hõigatud koosolekule lootuses, et linnavolikogus põhjalikult läbi arutatud teema on leidnud sisulisi lahendusi. Minu üllatuseks ei olnud aga linnavalitsuse liikmetest kedagi kohal ja sisenevaid linlasi tervitas lausa kättpidi linnapea ainuisikuliselt.

Peab tõdema, et kogu üritus jättis kahetsusväärse, linnapea lavastatud iseenese mainekujundusürituse mulje, kus olid küll üksikud kinnistupõhised küsimused, kuid sisulist arutelu ei toimunud ja vigade põhjalikku analüüsi ei tehtud. Vägisi jättis kogu etendus mitmest autokraatlikust vaikiva ajastu riigikorrast tuttava näidiskoosoleku mulje, kus saamatute ametnike tegemata tööd hakkab lahendama “hea tsaar” ise. Kõik inimeste küsimused pandi kirja ja ehitajale anti ülesanne probleemid lahendada. Mille arvelt, on aga küsimus.

Linnaeelarve arvelt loomulikult, seejuures unustades, et linnaeelarve eraldised ei ole linnapea, vaid linnavolikogu otsustada ja seda ei saa teha linnapea ainuisikuliselt. Ehk sisuliselt anti inimestele katteta lubadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles