Probleemsele linnaliinile tuleb suurem buss

Copy
Karl Tiitson
Karl Tiitson Foto: Egon Ligi / Saarte Hääle arhiiv

Saarte Hääle toimetuse poole pöördus inimene, kelle sõnul on linnaliinibuss hommikuti ülerahvastatud ja kõik soovijad bussi tihti ei mahugi.

Probleem puudutab tema sõnul just Ida-Niidus ja Kudjapel elavaid ning Kuressaare gümnaasiumis käivaid lapsi. Sarnast olukorda esinevat ka siis, kui lapsed hakkavad koolist koju tulema. Tema kinnitusel ületab reisijate arv istekohtade ja lubatud seisukohtade arvu tihti mitmekordselt, muutudes liikluses ohtlikuks. Samuti on lapsed mitmel korral bussist maha jäänud, kuna buss on rahvast täis ja bussijuht ei peatugi.

Saaremaa linnaliine teenindab praegu Atko Liinid AS ja kõnealusel liinil sõidab buss, mis iste- ja seisukohtadega kokku mahutab 29 inimest. Toimetuse poole pöördunu sõnul ei ole tal õnnestunud Atko juhtidega aga selgitusteks kontakti saada.

Saaremaa valla transpordinõunik Karl Tiitson ütles Kadi raadiole, et probleem on jõudnud ka temani, mistõttu suhtles ta eelmisel nädalal Atko esindajaga. Siis lubati vallale, et esmaspäevast (s.o 9. septembrist) peaks nimetatud liinil olema suurem buss, mille mahutavus on 55 inimest. Eile hommikul pidid koolilapsed aga ikkagi leppima pisikese bussiga.

Kadi raadiole kinnitati Atkost eile, et hoopis alates tänasest on probleem lahendatud ning Ida-Niidu ja Kudjape lapsi hakkab Kuressaare gümnaasiumi juurde sõidutama suurem buss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles