Rahvaliidu noored tahavad Maripuu lahkumist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu.
Sotsiaalminister Maret Maripuu. Foto: Peeter Langovits.

Eestimaa Rahvaliidu noorteorganisatsioon leiab, et sotsiaalminister Maret Maripuu peaks pensionide ja puuetega inimeste toetuste ümber tekkinud probleemide tõttu võtma poliitilise vastutuse ning ministriametist lahkuma.

Rahvaliidu Noorte piirkonnajuhtide koosolek võttis vastu avalduse, milles leiavad,
et valitsus solvab nende vanavanemaid, jättes eakad ja puudega inimesed kuudeks teadmatusse ja nälga, vahendas ühenduse pressiteade.

«Selle asemel, et selgitada oma möödalaskmiste põhjusi ning anda alusetuid lubadusi, et kõik kunagi heastatakse, võiks minister Maripuu võtta poliitilise vastutuse ja tagasi astuda,» ütles Rahvaliidu noorteühenduse juht Monika Kuzmina.

«Meie riik vajab sotsiaalministrit, kes hoolib ja märkab ning näeb reformide taga ka inimest,» jätkas ta.

«Kui Maripuu tõi avalikkusele näiteks oma ema, siis tekib küsimus, kas ta ka oma ema puhul oleks  nii kalk ja hoolimatu nagu tuhandete inimeste suhtes, kes pidid kuid ootama invaliidsuspensionit ja kellest osadel seni toetus täielikult kätte saamata,» sõnas Kuzmina.

Ta lisas, et huvitava  paralleelina on ka reformierakondlasest peaministril kriisi olukorras kombeks leida vabandusi pere ringist, tuues mängu näiteks ämma.

Rahvaliidu Noored peavad oluliseks põlvkondade vahelist sidet, hoolivust vanema põlvkonna ja  abivajajate eest.

«Kui me tahame, et meie lapsed meist kunagi hooliksid ja märkaksid, kui me abi  vajame, siis käituvad nad täpselt nii nagu suhtub igaüks meist oma eelkäijate muredesse ja abisse,» märkis Kuzmina.

Samal ajal kui mujal Euroopa Liidu liikmesriikides on eaka elu au sees, siis meie valitsus naerab nende elutöö üle. Kuzmina kardab, et see annab tänastele noortele signaali, et Eestisse ei tasu  vanaduspõlveks jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles