USA paar kulutas ära ekslikult nende arvele laekunud 120 000 dollarit

Copy
Haagissuvilad.
Haagissuvilad. Foto: Caro / Muhs / Scanpix

Pennsylvania osariigi paari süüdistatakse röövis pärast seda, kui pank kandis nende arvele kogemata 120 000 dollarit ning panga teavitamise asemel paarike raha ära kulutas.

Montoursville`is elavaid Robert ja Tiffany Williamsit süüdistatakse 107 000 dollari pangavõla tekitamises, selgub Lycomingi maakonna magistraatkohtu otsusest.

Kohaliku korrakaitsega tehtud usutluses ütles Tiffany Williams, et raha kulus muuseas maasturi, haagissuvila, kahe sõiduauto ja järelhaagise soetamiseks.

Panga viga toimus 31. mail, kui Georgia osariigi klient tegi 120 000 dollari suuruse ülekande ja BB&T panga teller sisestas vale kontonumbri. Kui klient pöördus panka, et uurida kaduma läinud raha kohta, selgus, et ülekanne oli läinud hoopis Williamsite ühiskontole.

Kui pank 21. juunil Tiffani Williamsiga ühendust võttis, märkis naine, et tal ei ole enam raha alles, sest pidi arveid maksma. Osa rahast kulus tõepoolest arvete maksmiseks, samuti tasuti auto remondi eest ning paar andis 15 000 dollarit ka rahahädas sõpradele.

Tiffany Williams lubas pangale, et üritab saada paika tagasimakselepingu, kuid pank ei ole suutnud paariga pärast 21. juunil tehtud telefonikõnet ühendust saada.

Pank kandis 120 000 dollarit üle õigele kontole ning konfiskeeris Williamsite kontolt puudujäänud summa.

«Kõik, mida ma ütlen, on see, et me saime mõnelt inimeselt halba juriidilist nõu ja lõpuks ei olnud see parim asi,» märkis Robert Williams eile kohtumaja juures esimeses avalikus pöördumises pärast juhtumi algust.

Williamsite naaber Nate Weaver peab aga paarile esitatud süüdistusi üsna šokeerivateks.

«Tähendab, arvestades kõiki protseduure, mida pangad peavad järgima ning kontrollimist ja üle kontrollimist, pole mingit võimalust, et keegi sellise asjaga hakkama saaks,» lausus Weaver jaamale WNEP.

WNEP teatel on Williamsid vabastatud 25 000 dollari suuruse kautsjoni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles