Tallinnas toimub eluloopäev «Tartu minu elus»

Kultuuritoimetus
Copy
Maarja Hollo Eesti Kultuuriloolise Arhiivi 90. sünnipäeval.
Maarja Hollo Eesti Kultuuriloolise Arhiivi 90. sünnipäeval. Foto: Alar Madisson / Eesti kirjandusmuuseum

Ühendus Eesti Elulood kutsub kõiki huvilisi 19. septembril kell 15 Eesti Rahvusraamatukogusse eluloopäevale «Tartu minu elus».

Eluloopäeva eesmärk on tutvustada Eesti Kirjandusmuuseumi ja Ühenduse Eesti Elulood ühiselt korraldatavat kogumisvõistlust „Mälestused Tartust“. Ühenduse Eesti Elulood esinaise, kirjandus- ja elulugude uurija Maarja Hollo sõnul on väga paljude eesti inimeste elu olnud mingil ajaperioodil seotud Tartuga. „Tahame julgustada inimesi eri vanuses kirjutama oma elust Tartus või seotusest Tartuga. Võistlusega soovime rikastada teadmist nii sellest Tartust, mida enam olemas ei ole, kui ka sellest, millisena nähakse ja kogetakse Tartut praegusel hetkel.“

Kirjutamisel võiks Hollo sõnul olla abi sellistest küsimustest: kuidas on Teie elu Tartus kulgenud? Mida Te olete siin läbi elanud ja tähele pannud? Millised kohad Tartus moodustavad Teie jaoks Teie isikliku Tartu? Kuidas on Tartu muutunud ja missuguseid mälestusi Tartust ei saa unustada? Mille poolest erineb Tartu teistest linnadest?

Eluloopäeval „Tartu minu elus“ tutvustab kogumisvõistlust „Mälestused Tartust“ Ühenduse Eesti Elulood juhatuse liige ja elulugude uurija Astrid Tuisk, Tartu tähenduse üle oma elus mõtisklevad Rein Veidemann ja Mari Tarand. Kaisa Luisk räägib kogumisvõistlusest „Minu laulupeo lugu“ ja elulugudel põhinevat filmiprojekti „Kohtumised“ tutvustab Jürgen Volmer.

Eluloopäev toimub 19. septembril kell 15 Eesti Rahvusraamatukogu kuppelsaalis. Kaastööde kogumine kestab selle aasta lõpuni ja need säilitatakse Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Kultuuriloolises Arhiivis. Parimatele kirjutajatele on auhinnad, mis antakse üle 2020. aasta kevadel Eesti Kirjandusmuuseumis toimuval eluloopäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles