Hiljuti viis Soome keskkriminaalpolitsei Porvoos ja Tuusulas läbi suuroperatsiooni, mille sihtmärgiks oli kuritegelik rühmitus United Brotherhood, mida peetakse Soomes tegutsevatest motojõukudest kõige ohtlikumaks.

Politseioperatsioonid viidi nädala jooksul läbi Tamperes, Turus, Jyväskyläs, Lahdes, Joensuus, Vantaal, Porvoos, Tuusulas ja Helsingis, teatas keskkriminaalpolitsei pressikonverentsil, kus jagati infot hiljutiste aktsioonide kohta.

«Kodude läbiotsimistel leiti rohkesti relvi,» ütles kripo uurija Ari Lahtela. Kokku võeti United Brotherhoodi liikmetelt ära 160 relva ning 55 kilo narkootikume, nende hulgas amfetamiini, metamfetamiini, kokaiini, hašist ja marihuaanat. Eri maakondades peeti kinni 18 isikut, kellest osa kuulus ka United Brotherhoodi.

Soome keskkriminaalpolitsei sõnul käivitati operatsioon juba eelmise aasta juunis ning uurimise käigus tehti koostööd Europoli ning Hispaania, Eesti, Hollandi, Leedu ja Kolumbia ametivõimudega. United Brotherhoodi kahtlustatakse paljudes kuritegudes, mistõttu see sattuski politsei radari alla.

Kommentaarid
Copy