Linnavalitsus ootab huvikoole autoriõiguse infopäevale

Tartu Postimees
Copy
Tartu linna noorsooteenistuse osakonna juhataja Piret Talur.
Tartu linna noorsooteenistuse osakonna juhataja Piret Talur. Foto: Kristjan Teedema

Homme kell 10 algab Tartu kultuuriosakonnas autoriõiguse infopäev huvikoolidele. Oodatud on kõigi valdkondade huvikoolide juhid ja õpetajad.

Infopäeval tutvustab Airi-Ulrike Lillevälja Eesti autorite ühingust autoriõiguse sisu ja regulatsioone. Ta selgitab huvikoolis teoste õiguspärase kasutamise, teoste kasutamise eest tasumise ja õpetaja töös loodud teoste õiguspärase kohtlemisega seonduvat.

Noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul inspireerisid infopäeva korraldama huvikoolide päringud, mil määral laienevad neile autoriõiguse seaduse sätted teose vabast kasutamisest hariduslikel eesmärkidel, sealhulgas avalikuks esitamiseks huvikooli üritustel.

Infopäeval loodetakse neile päringuile saada kui mitte lõplikke vastuseid, siis vähemalt põhimõttelised Eesti autorite ühingu seisukohad, et edaspidi oskaksid huvikoolid toimida kooskõlas Eesti autoriõiguse kaitse põhimõtetega.

Infopäev on tasuta, kuid eelregistreerimisega. Infopäevale saab registreeruda ja esinejale küsimusi esitada aadressil https://forms.gle/p7HtWcPfuiNz7DHk7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles