Tartu sulgpallineiud näitasid Euroopas head taset

Lenel Karu
Copy
Eesti U17 sulgpallikoondis koos treener Heiki Sorgega.
Eesti U17 sulgpallikoondis koos treener Heiki Sorgega. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Tartu sulgpall liigub tõusuteel. Kui augustis tõid tartlannad Ramona Üprus ja Catlyn Kruus neiude paarismängus Euroopa juunioride karikaetapilt esikoha, siis möödunud nädalal võideti Poolas Euroopa U17 meistrivõistlustel viies koht.

Augustikuus peeti Klaipedas juunioride sulgpalli Euroopa karikaetapp, kus 17 riigi hulgas olid teistest peajagu üle eestlannad Ramona Üprus Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist ja Catlyn Kruus Tartu Sulgpalliklubist Triiton. Võit kindlustati poolfinaalis šveitslannade ja finaalis poolakate üle.

Möödunud nädalal, 3.–7. septembril toimusid Poolas Euroopa U17 meistrivõistlused ning Eesti duot kroonis taas silmapaistev tulemus. Neiude paarismängus saavutati viies koht. Esmalt alistati Küprose mängijad Kattirtzi ja Michaeli 21:13 ja 21:9, seejärel saadi jagu Norra duost Abusdal ja Murtazalieva 21:13 ja 21:14 ning kaheksandikfinaalis tegid eestlannad silmad ette Heli Neimanile (Iisrael) ja Veranika Tarusavale (Valgevene) 21:12 ja 21:9. Alles neljandas lahingus tuli Eesti sulgpallineiudel võtta vastu kaotus venelannadelt Anastasia Boiarunilt ja Alena Iakovlevalt 15:21 ja 13:21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles