Venemaa võtab e-sigaretid karmimalt luubi alla

Copy
E-sigareti kasutaja.
E-sigareti kasutaja. Foto: DAVID MERCADO / REUTERS / Scanpix

Vene tervishoiuministeerium on andnud korralduse viia läbi põhjalikud uuringud e-sigarettide tervisemõjude osas seoses viie hiljutise e-sigarettidega seotud surmajuhtumiga Ameerika Ühendriikides.

Ameerika tervishoiuliit soovitas eile ameeriklastel lõpetada e-sigarettide kasutamine täielikult, kuniks teadlastel on parem arusaam selle osas, mis viis surmaga lõppenud juhtumit põhjustas.

Samuti hoiatas e-sigarettide eest reedel USA haiguste kontrolli ja ennetuse keskus, mis uurib mitut e-sigareti kasutamisega seotud rasket kopsuhaiguse juhtumit.

«Seoses [surmadega USAs] visandas Vene tervishoiuministeerium kirja regioonidele, paludes neil kaaluda võimalikku seost e-sigareti kasutamise ja kopsuhaiguste vahel,» kirjutas tervishoiu aseminister Oleg Salagai täna sotsiaalmeedias.

Tervishoiuministeerium on andnud käsu uurida kopsuhaiguste põhjustatud surmajuhtumeid tööealise elanikkonna hulgas, et selgitada välja nende võimalik seotus e-sigarettide kasutamisega.

Salagai lisas, et ministeerium palus tervishoiuametnikel analüüsida ja väljastada soovitused võimalike seoste kohta e-sigarettide kasutamise ja raskete hingamisteede haiguste vahel.

«Me peame vaatama need eelnõud üle ja võtma nad vastu niipea kui võimalik,» sõnas Salagai täna intervjuus agentuurile TASS.

Tervishoiuministeeriumi tubakavastase kava kohaselt soovitakse vähendada tubakatoodete kasutamist venelaste seas 30 aasta jooksul viie protsendi võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles