ÜLESKUTSE: Muhu mehele Ainile kingitud lootus

Copy
AINI PERE: Ain on tagareas koos väimehe ja vanema pojaga. Foto on tehtud juunis Jõgevamaal Luual Aini noorema poja lõpuaktusel.
AINI PERE: Ain on tagareas koos väimehe ja vanema pojaga. Foto on tehtud juunis Jõgevamaal Luual Aini noorema poja lõpuaktusel. Foto: facebook.com/kingitudelu

Hiljuti ulatasime abikäe 60-aastasele Muhus elavale Ain Välile. Võimaldame talle immuunravi võitluseks neeluvähiga. Ravi maksab ligi 4000 eurot kuus.

Aini abikaasa Merle kirjutab: "Kirjutan teile oma abikaasa Aini eest, eks ta ise on veidi haigusest väsinud. Tavaline Eesti mees, kes sõnu eriti paberile ei pane.

Aini haigus hakkas tõsisemalt väljenduma möödunud  aasta alguses. Neelamisel oli tal tunne, et midagi segab kõris. Perearst suunas ta maakonnahaiglasse, kus lihtsa vaatlusega midagi erilist ei leitud. Kahjuks ei otsinud me ise abi edasi, kuna ei osanud midagi tõsist kahtlustada. Möödunud aasta lõpus oli aga vasakule kaelapoolele tekkinud suur mügarik.

Perearst saatis Aini kirurgi vastuvõtule, kes sai aru, et asi on tõsine. Tehti proovid ja suunati edasi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse uuringutele. Seal selguski, et tegu on neljanda astme neeluvähiga, mille metastaasid on kaelal lümfides ja ka kopsudes.

Tänavu jaanuaris oli konsiilium, kus otsustati keemiaravi kasuks. Esimene 5-päevane kuur oli veebruaris, teine märtsis. Ravist oli kasu – kaelapealne moodustis vähenes tublisti ja rääkimine muutus selgemaks. Sama ravi sai ta veel kaks korda, siis halvenesid verenäidud ja rohkem keemiaravi ei olnud võimalik teha.

Kahjuks hakkas juulis Aini kõne taas halvenema ja kaelale tuli mügarik tagasi. Juuli lõpus tehtud uuringutest oli näha, et vähk on ka kopsudesse siirded teinud, sellest ka suur väsimus ja hingeldamine. Kuna keemiaravi ei olnud enam võimalik, rääkis raviarst immuunravist, mida haigekassa kahjuks ei rahasta. Sellise ravi maksumus käib meie perele kindlasti üle jõu. Abikaasa jaoks oli ainus võimalus paluda abi vähiravifondist.

Oleme paljudes asjades püüdnud ise hakkama saada, aga praeguses olukorras palusime vähiravifondi abi. Peres on kolm täiskasvanuikka jõudnud last. Tütar elab omaette, vanem poeg tuli koju tagasi peret toetama ja nooremal pojal algas suvel kaitseväekohustus. 

Ain töötas pikka aega metsanduses. Sellega on seotud ka tema hobid – puutöö ja jahindus. Eriti suur jutumees ta ei ole, kuid kodus saab ta iga tööga hakkama. Oma pojad on ta tublideks meesteks kasvatanud. Meie pere on väga-väga tänulik vähiravifondile ja selle toetajatele, kes fondile annetavad. Südamest tulev tänu kõigile veel ühe võimaluse eest. Loodame koos lastega väga, et Ainil läheb hästi ja saame temaga koos olla veel pikka aega.

See on tõepoolest kingitud elu. Aitäh teile!"

Aita Aini ja teisi vähihaigeid: www.kingitudelu.ee/annetajale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles