Keskkaitsepaar Karol Mets – Ragnar Klavan? «Miks mitte?»

Kris Ilves
, reporter
Copy
Karol Mets (sinises) takistamas Frenkie de Jongi.
Karol Mets (sinises) takistamas Frenkie de Jongi. Foto: TOMS KALNINS / EPA

Eesti rahvusmeeskonna tugitala Karol Mets mängib igapäevajalgpalli Rootsi suurklubi Stockholmi AIK ridades, kus tegutseb keskkaitsjana. Lõppenud koondisemängudes Valgevene ja Hollandiga kasutas Eesti peatreener Karel Voolaid teda poolkaitses, mis on Metsale samuti varasemast ajast tuttav positsioon.

Mets on sarnaselt Ragnar Klavaniga vasakpoolne keskkaitsja, mis tähendab, et kui Klavan kuulub koondisesse, siis mängib sel positsioonil kogenum mängija ja Mets liigub alumiseks poolkaitsjaks. «Klavanil on rohkem kvaliteeti ja kindlasti on temast seal rohkem kasu kui minust,» sõnas Mets, märkides, et võib vajadusel moodustada Klavaniga paari, mängides parempoolse keskkaitsjana.

«Miks mitte? Olen ka paremal pool mänginud. See on mõttekoht treeneritele. Oleneb, mis formatsiooniga mängime ja kes on sel hetkel koondises. Treenerid otsustavad. Aga selles koondiselaagris oli kohe alguses plaan paigas: minu roll nendes mängudes on keskväljal.»

Mets kommenteeris oma mänge keskväljal nii: «Valgevene vastu oli mul rohkem vabadust. Kui vajusin alla, siis Valgevene ei osanud mind pressida, aga mängus Hollandiga oli mul nende number kaheksa kogu aeg seljas. Kui sain palli, siis tuli mind kohe pressima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles