Pärast orkaani tabas Tokyot põrgukuumus

Inna-Katrin Hein
Copy
Pärast orkaani jõudis Jaapanisse Tokyosse kuumalaine
Pärast orkaani jõudis Jaapanisse Tokyosse kuumalaine Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Jaapani pealinna Tokyot ning selle lähedasi Kanagawa ja Chiba prefektuure tabas 9. septembril orkaan Faxai, kuid nüüd on seal kuumalaine, mille tõttu juba kaks inimest on kaotanud elu ja kümned on vajanud kuumarabanduse tõttu haiglaravi.

Jaapani meteoroloogide teatel on temperatuurid tõusnud üle 35 kraadi ja oodata on ka 40-kraadist kuumust. Selline ilm peaks kestma selle nädala lõpuni, edastab mtv.fi.

Kohalike sõnul oli ilmamuutus järsk, tuues kaasa mitmeid terviseprobleeme.  

Olukorra teeb hullemaks asjaolu, et pärast orkaani jäi umbes pool miljonit inimest elektrita ja on seda seni. Seega ei saa kodudes ega kontorites konditsioneere kasutada.

Orkaan Faxai tekitas Tokyos ja selle lähedal elektrikatkestusi
Orkaan Faxai tekitas Tokyos ja selle lähedal elektrikatkestusi Foto: Issei Kato / Reuters/Scanpix

Elektrifirma Tepco soovitas inimestel otsida jahedaid paiku ja juua palju vett. Kuid kraaniveega on asi halb, sest orkaan Faxai kahjustas veesüsteemi, mille tõttu kümned tuhanded majapidamised on kraaniveeta. Seega tuleb neil endale kuskilt hankida pudelivett.

Tokyo võimude arvates läks seekord isegi hästi, sest orkaani tekitatud kahjud olid minimaalsed.

Orkaan Faxai poolt lõhutud hoone Tokyo eeslinnas Miuras
Orkaan Faxai poolt lõhutud hoone Tokyo eeslinnas Miuras Foto: / AP/Scanpix
Orkaan Faxai tegi lisaks Tokyole hävitustööd ka selle lähedastel aladel. Pildil pikali kukkunud elektripost Kanagawa perefektuuris Kamakuras
Orkaan Faxai tegi lisaks Tokyole hävitustööd ka selle lähedastel aladel. Pildil pikali kukkunud elektripost Kanagawa perefektuuris Kamakuras Foto: JIJI PRESS / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles