Hädas apelsinikoorenahaga? Toiduained, mis aitavad tselluliidi vastu

Naine
Copy
Foto: Tofros.com / Pexels

Toitumisega saab nii mõndagi «apelsinikoorenaha» vastu ette võtta. Need toiduained muudavad naha väljanägemist paremaks ja takistavad silmatorkavate nahaaluste lohukeste ja mügarike kujunemist.  

Muidugi ei ole tselluliidi vastu mingeid maagilisi toiduaineid. Ka õunte ja apelsinidega ei saa kühmukestest reitel lahti. Siiski näeb nahk mõõduka toitumise ja piisava liikumise korral oluliselt parem välja.  

Sidekoe ebaühtlast paigutumist naha alla soodustab eelkõige lihtsüsivesiku- ja rasvarikas toitumine. Seega rämpstoit, pastamäed ja maiustused jäägu kõrvale! 

Millised toiduained aitavad olukorda parandada? Eksperdid soovitavad lahjat veiseliha ja kala, täisteratooteid, palju värsket köögi- ja puuvilja. Eriti suureks abiks on C-vitamiini sisaldusega toiduained nagu kiivid, apelsinid ja paprika. Lisaks tuleb tublisti mineraalvett, teed ja petti juua. 

Öeldakse ka, et sidekoe kvaliteeti parandab ka vadaku joomine. Tähtis on seegi, et toitumiskava muudatused toimuksid aegamisi, kuna lühiajalised kiirdieedid annavad tselluliidile vaid hagu. 

Ettevaatust radikaaldieetidega!

Kui sulle on oluline tselluliidist lahti saada, siis peaksid igasugustest radikaalsetest dieetidest ohutusse kaugusse hoidma, sest äärmusliku paastumisega hakkab keha lihaskude kaotama ja nahk peab kohanduma kiire kaalukaotusega. Kui kunagi hiljem peaks kardetud jojo-efektiga jälle paar kilo lisaks tulema, siis maksab nahk kiirelt juba palju enama tselluliidiga kätte. Lõpuks venitavad kaalukõikumised naha ja sidekoe sõna otseses mõttes välja, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles