Tänak, Burns ja McRae ehk TOP 5 rallimängu läbi aegade

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Foto: Codemasters

Rallimängud on aastakümnete jooksul olnud oluline osa võidusõidumängude žanrist, kuid tihti on need jäänud suurte tegijate varju. Millised on viis läbi aegade kõige paremat rallimängu?

«RICHARD BURNS RALLY»

2004. aastal ilmunud «Richard Burns Rally» pole aastate jooksul saanud endale väärilist vastast, kes kuninga korralikult troonilt kukutaks. Teost peetakse siiani üheks parimaks rallisimulaatoriks. Tõsi, aktiivne mängijate ja modifitseerijate kommuun on hoidnud mängu tänini elus ning väärikast vananemisest pole siinkohal võimalik kirjutada. Teosele on loodud isegi virtuaalreaalsuse tugi!

Ilmudes sai mäng tänu oma kõrgele raskusastmele suure kriitika osaliseks. «Mängud peavad olema lõbusad,» kirjutasid pea kõik arvustajad. Olen selle arvamusega kohati nõus, aga koht, kus see ei kehti, on kindlasti simulaatorid, ning «Richard Burns Rally» on Simulaator suure algustähega!

«COLIN MCRAE DIRT»

Codemastersi poolt loodud «Colin McRae» seeria teostest on raske ühte konkreetselt parimat mängu välja valida, seega jõuab antud nimekirja 2007. aastal ilmavalgust näinud «Colin McRae Dirt». Tegemist oli kuuenda mänguga sarjas ning viimase teosega, mis valmis enne vanameistri Colin McRae parematele ralliradadele lahkumist.

Antud teosega tutvustas arendaja Codemasters Ego Game Technology Engine nime kandvat mängumootorit, mida kasutatakse tänini. Sellega on loodud nii «F1» seeria mängud, aasta alguses ilmunud «Dirt Rally 2.0» kui ka 11. oktoobril ilmuv «Grid».

«DIRT RALLY 2.0»

Kui on üks teos, mis suudab küündida simulaatorina «Richard Burns Rally» kõrgusele, on see «Dirt Rally 2.0». 2019. aasta 26. veebruaril poelettidele jõudnud teos ei ole aga mängurite südameid täielikult võitnud. Kritiseeritakse nii teose ärimudelit, seda erinevate hooajapääsmete ja lisasisu tõttu, kui ka katkist virtuaalreaalsuse tuge. Seda kõike aga kõrvale jättes on tegemist ühe väga kauni ning mängijaid proovile paneva teosega.

Refereeritud artikli täistekst Level1 veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles